Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Maar liefst 17 medailles voor jonge zwemmers ZPK Budel!

Posted at 21 maart 2016 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Maar liefst 17 medailles voor jonge zwemmers ZPK Budel!

Zondag 20 maart vond in Veldhoven weer een Minioren-/Swimkickwedstrijd plaats, een wedstrijd waarbij zwemmers tot en met 12 jaar direct tegen elkaar strijden. Zwem- en Poloklub Budel was hierbij ook aanwezig met 21 kinderen.
Voor Kaat van Broekhoven, Senna Verbakel en Demi van Heck was het ook meteen de eerste Swimkickzwemwedstrijd. Net als Seija Timmermans en Tygo Lamers mochten zij aan de startblokken verschijnen voor de 25m rugslag en de 25m vrije slag. Erg spannend, maar ondanks de zenuwen wisten zij de races allemaal goed uit te zwemmen. Kaat wist zelfs een bronzen medaille voor haar 25m rugslag te winnen en Demi ging er met maar liefst twee medailles vandoor: brons voor de 25m rugslag en zilver voor de 25m vrije slag.
De al iets meer ervaren jonge zwemmers mochten de 50m rugslag en de 50m vrije slag zwemmen. Marie Schuurmans verbeterde haar tijd op de 50m rugslag naar een snelle 0:46.38 en won daarmee het goud. Ook op de vrije slag wist zij met een flinke voorsprong de eerste plaats te bemachtigen.
Sanne van Rooij wist op beide slagen een flink persoonlijk record (PR) te zwemmen en met haar keurige 1:00.42 greep ze op de 50m rugslag dan ook maar nèt langs een podiumplaats. Ook haar zus Ilse van Rooij behaalde op beide afstanden een PR. Op de 50m rugslag wist ze zelfs bijna drie seconden van haar tijd af te snoepen. Voor Annabel Vluggen, Nina van de Moosdijk en Stijn Lukken lagen er sowieso twee PR’s in het verschiet. Het was namelijk de eerste keer dat zij op een wedstrijd deze slagen over een afstand van 50 meter zwommen, maar ze deden het prima! Verder werden er ook mooie resultaten behaald door Dario Alvaro en Merlin Meurkens. Zo verbeterde Dario zijn tijd op de 50m vrije slag met bijna tien seconden en wist Merlin twee medailles binnen te slepen. Dankzij haar 0:50.63 behaalde zij het zilver op de 50m rugslag en haar 0:43.33 leverde haar brons op bij de 50m vrije slag.

Voor een achttal andere zwemmers van ZPK Budel stonden de wat langere en zwaardere Minioren-nummers op het programma. Zo zwom Fleur Slegers de 100m schoolslag en de 50m vlinderslag, waarop ze respectievelijk een gouden en zilveren medaille behaalde. Voor Britt Slegers en Noor Segers stonden als enigen van het team drie afstanden op het programma: de 100m schoolslag, 100m vrije slag en de 100m vlinderslag. Ondanks dat ze beide op alle drie de afstanden iets boven hun tijd finishten, behaalden ze toch allebei op iedere slag een medaille. Zo ging Noor met drie gouden plakken naar huis, won Britt zilver op de 100m schoolslag en kreeg ze tevens het brons voor de 100m vrije slag en de 100m vlinderslag omgehangen. Voor Naomi Braakhuis stonden twee nog langere afstanden op het programma, de 200m wisselslag en 200m schoolslag. Helaas wist ze op beide afstanden niet te verbeteren. Chiara Alvaro, die dezelfde afstanden zwom, zwom er een paar seconden bij op de 200m schoolslag, maar behaalde met haar 3:43.53 op de 200m wisselslag wel een prima PR. Drie meiden die hun beide tijden wel wisten te verbeteren waren Gaby van Boxtel, Kirsten Lenders en Kyra Meurkens. Ook zij zwommen de 200m wisselslag en 200m schoolslag en wisten hun tijd keurig te verbeteren. Voor Gaby betekende dit een aanscherping van bijna negen seconden op de 200m wisselslag en ruim twaalf seconden op de 200m schoolslag. Kirsten en Kyra gingen dankzij hun schitterende tijden ieder met een medaille naar huis. Kyra won namelijk het zilver op de wisselslag en Kirsten ging er met het brons vandoor op de schoolslag.
Met in totaal maar liefst 6 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles gingen de jonge zwemmers moe maar voldaan naar huis. Goed gezwommen allemaal!
Is jouw zoon of dochter ook zo’n waterrat en heeft hij minimaal diploma A en B, kom dan eens een kijkje nemen tijdens de trainingsuren van Zwem- en Poloklub Budel. Kijk voor meer informatie op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.