MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Kleine groepje Masterszwemmers presteert groots in Andel

Posted at 14 maart 2016 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Kleine groepje Masterszwemmers presteert groots in Andel

Op zondag 13 maart reisden vier zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel af naar Andel voor de Masters Zuidelijke Cirkel deel 2. Namens ZPK Budel verschenen aan de startblokken: Jan-Pieter Broos, Miriam Groenen, Judith van der Heijden en Carola Hompes.

De eerste die van ZPK Budel aan de startblokken mocht verschijnen, was Miriam Groenen. Voor haar was het tevens de eerste wedstrijd na jaren. Op de 25m vrije slag wist ze te finishen in een 0:18.70 en pakte de tweede plaats in haar leeftijdscategorie. Ook Judith van der Heijden zwom deze afstand. Zij tikte aan in een 0:16.09 en haalde daarmee bijna 1,5 seconde van haar oude tijd af. Ze eindigde op de 5e plaats in haar leeftijdscategorie.
De volgende afstand die door de alle drie de dames van ZPK Budel gezwommen werd, was de 200m vrije slag. Als eerste mocht Miriam Groenen zich weer van haar beste kant laten zien. Doodmoe kwam ze uit het water, nadat ze de afstand in 3:44.58 had afgelegd. Ze eindigde op de eerste plaats in haar leeftijdscategorie. Hierna was Judith van der Heijden aan de beurt. Vastberaden was ze haar tijd van bijna 1,5 jaar geleden te gaan verbeteren. En dat lukte behoorlijk goed! Ze ging van een 3:58.51 naar een 3:30.16, een verbetering van ruim 28 seconden! Daarmee behaalde ze de derde plaats in haar leeftijdscategorie. Het doel van Carola Hompes was haar tijd van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in januari dit jaar te evenaren en ook dat lukte! Met een iets andere tactiek dan normaal finishte ze in een 2:47.56 en behaalde zo de eerste plaats in haar leeftijdscategorie.
Tenslotte stond er voor Miriam Groenen, Carola Hompes en Jan-Pieter Broos nog één afstand op het programma: de 50m vrije slag. Daar ze nog geen inschrijftijd had staan, mocht Miriam wederom het spits afbijten. Ze tikte aan in 0:43.33 en eindigde hiermee op de tweede plaats in haar leeftijdscategorie. Jan-Pieter zijn doel voor deze wedstrijd was het behalen van een limiet voor de Europese Masters Kampioenschappen, die eind mei in Londen plaatsvinden. Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar een 0:36.16, maar helaas was het niet genoeg om het limiet te behalen. Carola zwom haar 50m vrije slag in 0:32.25 en behaalde hiermee de tweede plaats in haar leeftijdscategorie.

Zaterdagavond 26 maart vinden in het Zuiderpoortbad te Budel de Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen plaats. Een zwemevenement voor jong en oud, waar ook verschillende Masters van ZPK Budel aan deel zullen nemen. Nog niet aangemeld? Doe dit dan nog snel via www.zpkbudel.nl/oczk. Gewoon even een kijkje komen nemen kan natuurlijk ook! Om 18:00 uur zal de wedstrijd van start gaan.

Comments are closed.