CompetitieWedstrijd-nieuws

Succesvolle thuiswedstrijd levert ZPK Budel 27 medailles op!

Posted at 6 maart 2016 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Succesvolle thuiswedstrijd levert ZPK Budel 27 medailles op!

Zondag 6 maart stond de vierde competitiewedstrijd voor Zwem- en Poloklub Budel op het programma. ZPK Budel neemt het in haar poule op tegen 19 verenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg strijden. Directe concurrenten van afgelopen zondag waren: De Dokkelaers uit Hilvarenbeek, de Punderman uit Asten en Thalassa uit Geldrop. De wedstrijd ging van start met de estafette 4 x 100m wisselslag, gezwommen door Joyce Raemaekers, Carola Hompes, Jonie Meurkens en Gaby van Boxtel, en de daarop volgende estafette 4 x 50m vrije slag, gezwommen door Quint van Rixtel, Neel Steensels, Ruben Smit en Tom de Haas. Beide teams wisten de eerste plaats te behalen. Hierna mochten alle zwemmers om de beurt twee keer individueel aan de startblokken verschijnen. De jongsten van het stel mochten beginnen met de 25m schoolslag. Marie Schuurmans, Merlin Meurkens en Fleur Slegers zwommen er flink wat seconden vanaf en behaalden respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. Geen verbetering van hun tijd, maar wel een gouden en zilveren medaille lagen klaar voor Noor Segers en Britt Slegers, voor zowel de 100m vrije slag als de 100m schoolslag. Tygo van Rixtel en Jesse Thielens wisten allebei hun tijd op de 50m rugslag aan te scherpen en Kyra Meurkens behaalde op dezelfde afstand een zilveren medaille met haar 0:40.22. Op de 50m schoolslag wist Gaby van Boxtel vier tienden van een seconde van haar tijd af te halen en Mirte Giesberts maakte van haar 0:51.41 een 0:49.78. Een persoonlijk record op de 100m wisselslag zat er voor Jonie Meurkens en Ruben Smit helaas net niet in, maar desondanks waren ze allebei toch de snelste zwemmers in hun categorie en gingen ze met een gouden plak naar huis. Het welverdiende brons was er op dezelfde afstand voor Olaf Klein Zieverink, die ruim tien seconden van zijn tijd af wist te zwemmen en de grootste verbetering van de dag behaalde! Geen verbetering maar toch een zilveren medaille voor de 100m vlinderslag lag er klaar voor Carola Hompes en Rick de Greef. Tom de Haas wist zijn tijd op deze pittige afstand met ruim negen seconden aan te scherpen. Na een korte pauze mochten alle zwemmers zich bewijzen op hun tweede persoonlijke afstand. Voor de jongsten stond nu de 50m vrije slag op het programma. Marie Schuurmans en Merlin Meurkens wisten ook hierop hun tijd weer flink te verbeteren. Marie kreeg voor haar 0:40.88 het goud omgehangen en Merlin Meurkens ging dankzij haar 0:43.02 met het brons naar huis. Kyra Meurkens tikte op de 100m wisselslag aan in 1:28.14, waardoor ze haar tijd met twee seconden aanscherpte en een zilveren medaille won. Chiara Alvaro finishte op dezelfde afstand in 1:40.36, waarmee ze haar persoonlijke record met maar liefst acht seconden verbeterde. Hetzelfde presteerde ook Tygo van Rixtel; zijn 1:27.86 werd beloond met een bronzen medaille. De keurige opgebouwde race van Mirte Giesberts en Gaby van Boxtel liet zien hoe zeer de meiden op de 200m vrije slag aan elkaar gewaagd zijn. Pas in de laatste 25m werd besloten dat Mirte de winnende hand had en het goud zou binnenhalen. Gaby haar verbetering van bijna zeven seconde werd beloond met een zilveren medaille. Ook Quint van Rixtel scherpte zijn tijd op deze afstand aan en wel naar een 2:22.41, wat hem een gouden medaille opleverde. Neel Steensels tikte aan in 2:25.65 en zwom zo ruim zeven seconden sneller dan eerder daarvoor. Hiervoor kreeg hij het zilver omgehangen. Op de 100m schoolslag wisten Ruben Smit, Olaf Klein Zieverink en Jonie Meurkens hun tijd met ruim een seconde aan te scherpen. Voor Ruben en Jonie betekende dit tevens een respectievelijk gouden en zilveren medaille. De wedstrijd werd tenslotte afgesloten met de 50m rugslag voor de senioren dames en heren. Hierop verbeterde Tom de Haas zijn tijd wederom met ruim een seconde en wonnen Joyce Raemaekers en Rick de Greef een zilveren medaille. Met nog één ronde te gaan staat ZPK Budel nu op de achtste plaats van de in totaal 20 verenigingen in haar poule. Meer informatie over deze gezellige zwemvereniging voor jong en oud, kijk op www.zpkbudel.nl.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de Competitiewedstrijd deel 4. Met dank aan onze huis fotograaf Henry de Haas.

Comments are closed.