Geen-rubriek

Zwemmers laten persoonlijke records en limieten sneuvelen tijdens thuiswedstrijd!

Posted at 29 februari 2016 | By : | Categories : Geen-rubriek | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers laten persoonlijke records en limieten sneuvelen tijdens thuiswedstrijd!

Op zondag 28 februari vond de vijfde Solowedstrijd plaats in het Zuiderpoortbad te Budel. Vanuit Zwem- en Poloklub Budel namen 19 deelnemers het op tegen de zwemmers van de verenigingen uit Deurne, Nuenen en Sint-Oedenrode. Vrijwel alle zwemmers van ZPK Budel wisten één of meerdere persoonlijke records te zwemmen.
Zo verbeterden Jesse Thielens en Tom de Haas hun tijd op de 50m vlinderslag met een paar seconden en haalde Sven Lenders er zelfs bijna vier seconden af! Ook op de 100m vlinderslag werd er flink verbeterd. Hierop haalde Jasper Thielens met zijn 1:08.45 bijna twee seconden van zijn tijd, wat tevens een aangescherpt limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen betekende. Mirte Giesberts snoepte ruim vijf seconden van haar tijd af en Naomi Braakhuis wist bijna tien seconden sneller dan ooit tevoren te zwemmen.
Op de 100m rugslag zwom Fleur Slegers een persoonlijk record met haar 1:52.82. Ook Merlin Meurkens en Sven Lenders scherpten hun tijd flink aan, beide met circa vier seconden. De 100m schoolslag werd keurig uitgevoerd door Marie Schuurmans. Zij wist haar tijd aan te scherpen van een 1:56.60 naar een 1:47.73, een verbetering van ruim acht seconden dus!
De slag waar de meeste persoonlijke records aan flarden werden gezwommen, was de vrije slag. Zo ook door Luc de Clercq, voor wie het zijn eerste wedstrijd na een korte zwemstop was. Niet alleen zijn 1:18.04 op de 100m vrije slag was een flinke verbetering. Ook zijn tussentijd van 0:37.94 betekende een persoonlijk record. Hetzelfde wist ook Sven Lenders te presteren. Hij finishte zijn 100 meter in 1:09.60, maar zijn tussentijd van 0:33.57 was tevens een persoonlijk record. Andere zwemmers die hun 100m vrije slag wisten te verbeteren waren Mirte Giesberts, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens, Jesse Thielens en Quint van Rixtel. De 1:13.47 van Kirsten was daarbij tevens goed voor een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Maar ook Jonie kwam erg dichtbij; zij is met haar 1:08.00 nog slechts 18 honderdsten van een seconde van het limiet verwijderd.
Op de 200m vrije slag wist Jonie haar tijd tevens met vier seconden aan te scherpen naar een 2:34.85. Tygo van Rixtel deed er nog een schepje bovenop en zwom bijna tien seconden van zijn tijd! Hij tikte aan in 2:59.99. Zijn broer Quint van Rixtel wist te finishen in 2:26.30, wat een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen betekende. Een limiet werd ook behaald door Ruben Smit, die met zijn 2:22.55 op deze afstand sneller dan ooit tevoren zwom. De vijfde en laatste slag op het programma was de wisselslag. De jonge meiden Merlin Meurkens en Marie Schuurmans wisten met hun, respectievelijke, 1:50.99 en 1:42.73 een persoonlijk record te zwemmen op de 100 meter en Olaf Klein Zieverink deed hetzelfde op de 200 meter met zijn 3:07.67. De grootste verbetering van de dag staat echter op naam van Neel Steensels. Hij wist zijn 200m wisselslag af te leggen in 2:47.01, ruim 29 seconden sneller dan eerdere tijd! Gefeliciteerd met deze schitterende prestaties!
Voor de volledige uitslag en meer informatie over Zwem- en Poloklub Budel, verwijzen we jullie graag naar www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.