MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Masters ZPK Budel naar Hoogerheide voor mooie zwemtijden!

Posted at 22 februari 2016 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Masters ZPK Budel naar Hoogerheide voor mooie zwemtijden!

Op zondag 21 februari reisden zes zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel af naar Hoogerheide om te gaan deelnemen aan de Masters Zuidelijke Cirkel deel 1, een competitiereeks bestaande uit zes wedstrijden bedoeld voor zwemmers van 20 jaar of ouder. Namens ZPK Budel verschenen aan de startblokken: Thijs van Tongerloo, Joyce Raemaekers, Carola Hompes, Judith van der Heijden, Edward van Nijmweegen en Jan-Pieter Broos.

Allereerst stond de 50m vrije slag op het programma. Thijs van Tongerloo kwam als eerste uit op deze afstand. Na een aantal jaar geen officiƫle wedstrijden gezwommen te hebben, wist hij toch nog aan te tikken in een keurige 00:28.15. Hij behaalde hiermee de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie en zwom tevens een nieuw persoonlijk record! Jan-Pieter Broos zijn voornaamste doel was het limiet voor de Europese Masters Kampioenschappen te behalen. Hij finishte in een 00:36.20. Deze tijd was goed voor een mooie verbetering, maar het limiet wist hij helaas niet te behalen. Carola Hompes zwom dezelfde afstand in 00:32.29. Een prima tijd, maar niet goed genoeg voor een verbetering van haar tijd. Ook Edward van Nijmweegen bleef in de buurt van zijn inschrijftijd, maar met zijn 00:31.77 zwom ook hij geen persoonlijk record. De volgende afstand die op het programma stond, was de 200m schoolslag. Hieraan nam vanuit ZPK Budel enkel Judith van der Heijden deel. Ze bouwde haar race goed op en wist in 04:00.52 aan te tikken. Dit persoonlijk record lag maar liefst 19 seconden onder haar inschrijftijd! Ze behaalde de derde plaats in haar leeftijdscategorie. Na een korte pauze mocht Carola Hompes wederom aan de startblokken verschijnen, ditmaal voor de 25m rugslag. Door aan te tikken in 00:19.20 bleef ze iets boven haar persoonlijke record en behaalde ze de tweede plaats in haar leeftijdscategorie. Hierna mocht Joyce Raemaekers voor de eerste keer starten en wel op de 100m vrije slag. Ze eindigde in 01:08.99, wat een verbetering van haar inschrijftijd en een derde plaats in haar leeftijdscategorie betekende. Vervolgens mocht Judith van der Heijden wederom aan de start verschijnen voor de 25m vlinderslag. Een afstand die ze nog nooit eerder in een wedstrijd had gezwommen. Dit was er echter niet aan af te zien. Ze gleed keurig door het water en tikte aan in een keurige 00:20.33. Voor de 25m vrije slag stonden Thijs van Tongerloo, Jan-Pieter Broos, Carola Hompes en Edward van Nijmweegen opgesteld. Thijs finishte in 00:13.14. Hij behaald hiermee een tweede plaats en zwom een nieuw persoonlijk record. Jan-Pieter Broos had nog geen tijd staan en zwom met zijn 00:16.49 dan ook een nieuwe persoonlijk record. Carola tikte aan in 00:15.07 en Edward in 00:14.44, beide slechts een paar tienden boven hun persoonlijk record. Het laatste persoonlijke nummer dat op het programma stond was de 300m wisselslag, waar Joyce Raemaekers aan deelnam. Ze stopte de tijd op 04:46.99 en behaalde de eerste plaats in haar leeftijdscategorie. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met een gezellige estafette 4 x 25m onderwaterzwemmen, waarbij Judith van der Heijden, Carola Hompes, Edward van Nijmweegen en Thijs van Tongerloo samen het team van ZPK Budel vertegenwoordigden.

 

Voor meer informatie over het Masters-zwemmen, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.