Wedstrijd-nieuws

Lange zwemdag resulteert in vele persoonlijke records voor ZPK Budel!

Posted at 14 februari 2016 | By : | Categories : Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Lange zwemdag resulteert in vele persoonlijke records voor ZPK Budel!

Zaterdag 13 februari namen 13 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel deel aan een sprintwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Hier stonden vier sprintnummers op het programma: de 50m vlinderslag, 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. Het was aan de zwemmers zelf om te bepalen aan welke van deze races zij deel wilden nemen. Ondanks de lange zit, die tot laat in de avond duurde, wisten de zwemmers van ZPK Budel goed te presteren.

Allereerst stond de – voor velen – de zwaarste slag op het programma: de 50m vlinderslag. De meiden mochten als eerste laten zien wat ze waard waren en de jongste van het stel, Fleur Slegers, beet het spits af. Ze had nog geen inschrijftijd staan, dus met haar 0:57.07 zwom ze direct een persoonlijk record. Ook Gaby van Boxtel zwom een PR door haar tijd van een 0:44.19 aan te scherpen naar een 0:40.68. Bij de heren werd er keurig verbeterd door Ruben Smit, Neel Steensels, Olaf Klein Zieverink en Tom de Haas. En Quint van Rixtel wist zelfs ruim drie seconden van zijn tijd af te zwemmen! Jasper Thielens wist zijn tijd helaas niet aan te scherpen, maar eindigde met zijn 0:30.00 wel op een keurige 4e plaats. De tweede slag die langskwam, was de 50m rugslag. Wederom mocht Fleur het spits afbijten. Met een 0:53.74 wist ze haar tijd met bijna twee seconden te verbeteren. Noor en Britt wisten hun tijd wederom niet te verbeteren, maar eindigden met hun 0:41.17 en 0:43.01 wel allebei in de top 10! De grootste clubverbetering van de dag werd vervolgens gezwommen door Gaby. Zij wist met haar 0:44.73 maar liefst 11 seconden van haar tijd af te halen! Hier kon Jonie Meurkens natuurlijk niet tegenop, maar toch wist ook zij nog bijna een seconde van haar tijd af te halen. Met haar 0:36.84 eindigde zij op een mooie 6e plaats. Bij de jongens mocht Tygo van Rixtel als eerste starten. Helaas wist hij met zijn 0:43.13 zijn PR net niet te verbreken. De wat oudere jongens lukte dit wel. Jasper haalde bijna drie seconde van zijn tijd en eindigde met zijn 0:31.54 op een tweede plaats. De eerste medaille voor ZPK Budel was binnen! Ook Neel wist in de top 10 te eindigden met zijn snelle 0:33.63. Quint en Ruben zwommen er allebei circa twee seconden af en maakten van hun inschrijftijd van ruim 37 seconden een 35’er. En ook Olaf, die een week geleden nog thuis zat met een flinke blessure, wist zijn tijd te verbeteren. De derde slag die werd gezwommen, was de 50m schoolslag. De jonge Fleur wist bijna drie seconden van haar tijd af te zwemmen en eindigde op een mooie 6e plaats. Ook haar zus Britt wist haar tijd van een 0:50.25 aan te scherpen naar een 0:49.52. Jonie wist haar al scherpe PR nog wat bij te schaven naar een 0:39.80, waarmee ze tevens de tweede zilveren medaille voor ZPK Budel wist binnen te slepen! Bij de jongens wist Tygo van Rixtel zijn tijd met een halve seconde aan te scherpen naar een 0:45.42. Zijn broer Quint lukte dit niet, maar met zijn 0:35.31 behaalde hij wel een keurige 5e plaats! Tom, Jasper, Ruben en Neel zwommen alle vier bijna dezelfde tijd, maar toch was het Tom die er volgens de uitslag, met slechts een paar honderdsten van een seconde verschil, net bovenuit stak. Jasper en Neel wisten echter hun tijd wel wederom keurig te verbeteren. Neel wist zelfs bijna drie seconden van zijn tijd af te halen! Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met het snelste nummer, de 50m vrije slag. Ook dit keer wist Fleur haar tijd weer met bijna twee seconden aan te scherpen en met haar 0:43.73 in de top 10 te eindigen. Britt en Noor lukte het nèt niet om een PR te zwemmen, maar met haar snelle 0:34.71 eindigde Noor wel op een mooie 5e plaats. Gaby en Mirte wisten allebei wel een PR te behalen. Ze tikten aan in een keurige 0:34.50 en een 0:35.43. Ook Jonie had aan het einde van de dag nog wat energie over een wist ruim een seconde van haar tijd af te halen. Met haar snelle 0:30.12 eindigde ze op de 5e plaats. Bij de jongens wist Tygo ook wederom een PR te behalen en in een mooi getimede 0:33.33 aan te tikken. Ook Ruben, Neel, Tom en Olaf wisten er allen circa een seconde af te zwemmen. Voor Jasper en Quint was het lastig om nóg sneller te zwemmen dan de tijd die ze al hebben staan. Met een 0:27.69 eindigde Quint op de 7e plaats en aan de prachtige 0:25.74 van Jasper kon niemand tippen. Hij eindigde dan ook op de eerste plaats! Een mooie afsluiter van een lange dag.

Voor meer informatie over ZPK Budel, kijk op www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.