Solo wedstrijdWedstrijd-nieuws

Mooie verbeteringen jeugdzwemmers ZPK Budel!

Posted at 31 januari 2016 | By : | Categories : Solo wedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Mooie verbeteringen jeugdzwemmers ZPK Budel!

Zondag 31 januari stond de Solowedstrijd deel 4 voor de jeugd van Zwem- en Poloklub Budel op het programma. Daar het om de individuele prestatie gaat en er over het algemeen wat langere afstanden worden gezwommen, mochten de zwemmers zelf bepalen of ze al dan niet deelnamen. Namens ZPK Budel besloot een groepje van 12 zwemmers deel te nemen. Samen met begeleiders Hilde, Nathalie en Brigitte reisden zij af naar Deurne.

De eerste afstand die voor de eigen zwemmers op het programma stond, was de 50m rugslag. Hierop wist Kyra Meurkens haar inschrijftijd netjes aan te scherpen naar een 0:40.18. Ook Sven Lenders verbeterde zijn tijd met twee seconden naar een 0:41.04. Hierna volgde een wat pittigere afstand: de 400m vrije slag voor de meisjes geboren in 2005. Britt Slegers wist haar tijd met ruim vijf seconden aan te scherpen naar een 6:27.89 en ook Noor Segers wist met haar 6:01.16 een nieuwe persoonlijk record te zwemmen. Op de 100m vrije slag presteerden de zwemmers eveneens goed. Kirsten wist haar record aan te scherpen naar een 1:15.41, Kyra tikte aan in 1:16.59 en zwom zo ruim vijf seconden van haar tijd af en Gaby snoepte zeven seconden van haar tijd door te finishen in een 1:16.79. Ook Olaf Klein Zieverink en Sven Lenders wisten hun tijd met een aantal tienden van een seconde aan te scherpen. De wisselslag viel daarentegen wat tegen deze wedstrijd. Mirte Giesberts en Naomi Braakhuis wisten hun eerder gezwommen tijd op de 200m wisselslag niet te behalen en zussen Britt en Fleur Slegers zwommen iets boven hun tijd op de 100m wisselslag. Op de 100m rugslag liet Naomi Braakhuis tevens wat seconden liggen en ook Tom de Haas wist zijn inschrijftijd niet te bereiken. Jonie Meurkens wist op dezelfde afstand wel ruim twee seconden van haar tijd af te zwemmen door te finishen in 1:23.41.Tijdens de 200m vrije slag zag Mirte Giesberts kans een mooi nieuw persoonlijk record te zwemmen. Ze zwom ruim twee seconden sneller dan voorheen en tikte aan in 3:00.68. Kirsten Lenders en Kyra Meurkens wisten onder de drie minuten te duiken, maar helaas niet genoeg om hun inschrijftijd te verbeteren. Dit gold niet voor Tom de Haas. Hij nam revanche op zijn eerdere race en wist maar liefst 15 seconden van zijn tijd af te zwemmen. Zijn persoonlijke record veranderde dan ook van 2:28.55 naar 2:43.20. Hetzelfde presteerde de 8-jarige Fleur Slegers op de 100m schoolslag. Zij wist haar oude 2:14.82 om te toveren naar een mooie 1:59.28. Ook Sven Lenders wist op dezelfde afstand ruim 12 seconden af te halen en zijn persoonlijk record te veranderen in een 1:35.53. Tenslotte sloten Kyra Meurkens, Jonie Meurkens, Mirte Giesberts en Kirsten Lenders de wedstrijd af met de estafette 4 x 100m wisselslag. Hun ingeschreven totaaltijd wisten ze niet te behalen, maar Kyra wist er als startzwemster nog wel een persoonlijk record uit te slepen. Ze scherpte haar tijd op de 100m rugslag met bijna twee seconden aan naar een 1:27.02. Over het algemeen dus een wedstrijd met keurige prestaties. Voor de volledige uitslag en meer informatie over de vereniging, kijk op de website: www.zpkbudel.nl.

Solo wedstrijd 31-1-2016

 

 

 

 

Comments are closed.