MastersMastersNK MastersWedstrijd-nieuwsZwemmen

ZPK Budel goed vertegenwoordigd tijdens Nederlandse Masters Kampioenschappen

Posted at 29 januari 2016 | By : | Categories : Masters,Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws,Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel goed vertegenwoordigd tijdens Nederlandse Masters Kampioenschappen

Van donderdag 21 t/m zondag 24 januari 2016 waren de Masters van Zwem- en Poloklub Budel te vinden in Papendrecht, voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. In het spiksplinternieuwe zwemstadion waren meer dan 1000 zwemmers uit tien verschillende landen bijeen gekomen voor het vierdaagse sportevenement voor zwemmers van 20 jaar en ouder.
ZPK Budel behoorde tot een van de best vertegenwoordigde teams, met maar liefst 15 deelnemers: Jan-Pieter Broos, Joost van Eerdt, Dyon de Greef, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Ruud Kennis, Jolanda van Knippenberg, Wiljo Mackus, Thouraya Mennen, Edward van Nijmweegen, Joyce Raemaekers, Albert Roosenboom, Elly Scheepers, Miriam Stevens en Jos Zentjens. In totaal waren zij goed voor 49 persoonlijke starts en 11 estafettes. Ook Thijs van Tongerloo had eigenlijk graag willen deelnemen, maar door omstandigheden kon hij niet op tijd worden ingeschreven. Samen met teamgenoten Lilian Kelly en Maarten Aders ging hij daarom gezellig mee als support.

 

De eerste zwemmer die aan de startblokken verscheen was Albert. Hij had als enige van ZPK Budel besloten ‘s donderdags de 1500 meter vrije slag te zwemmen. Na een vrij constante race, wist Albert uiteindelijk te finishen in 22:11.08. Hiermee zwom hij iets boven zijn tijd en werd hij achtste in zijn leeftijdscategorie.

Op vrijdag begonnen Carola, Judith en Jos met de 100 schoolslag. Carola wist met haar 1:32.02 netjes in de buurt van haar inschrijftijd te blijven. Judith en Jos wisten hun persoonlijke record met circa vier seconden te verbreken en een plaats in de top 10 van hun leeftijdscategorie te behalen. In de middag stond de 50m rugslag op het programma, die werd gezwommen door Joyce, Elly en Jolanda. Joyce haar tijd week niet veel af van haar inschrijftijd en ze eindigde op een keurige zesde plaats. Elly en Jolanda zwommen iets meer dan een seconde boven hun tijd, maar toch wist Jolanda hiermee nog op een mooie vierde plaats in haar leeftijdscategorie te eindigen. Op de hierna volgende 100m vrije slag kwamen Miriam, Judith, Wiljo, Edward, Joost, Ruud en Jos uit. Bijna allemaal tikten ze iets boven hun inschrijftijd aan, maar Judith wist haar inschrijftijd met ruim twee seconden aan te scherpen. Als laatste nummer op de vrijdag stond de 4 x 200m vrije slag op het programma. De estafetteploeg van ZPK Budel bestond uit Jos, Edward, Elly en Carola. Samen verbeterden zij hun inschrijftijd met meer dan een seconde en eindigden zij op de achtste plaats.
Zaterdag was een drukke zwemdag met veel verschillende persoonlijke- en estafettenummers op het programma. De eerste die mocht starten was Dyon, die met een mogelijke podiumplaats in het achterhoofd begon aan de 800m vrije slag. Hij verbeterde zes seconden, maar helaas wist zijn concurrent er nog wat meer af te halen. Met een 11:29.97 eindigde Dyon dan ook op een vierde plaats in zijn leeftijdscategorie.  Vervolgens kwamen Carola, Judith, Wiljo, Joost en Jos op de 50m schoolslag uit. Wiljo en Joost kwamen erg dicht bij hun inschrijftijd aan de beurt, maar het waren wederom Judith en Jos die een aantal seconden van hun tijd af wisten te snoepen. Ook Joyce en Miriam wisten sneller te zwemmen dan hun inschrijftijd op de 100m wisselslag. Helaas werd Miriam gediskwalificeerd, omdat ze iets te vroeg van het startblok vertrok. Op de 200m vrije slag waren het Wiljo en Jos die sneller dan hun inschrijftijd finishten. Ruud bleef er met zijn 2:36.13 net iets boven. De estafettes waar ZPK Budel ‘s zaterdags daarnaast nog aan deelnam, waren de 4 x 100m vrije slag en de 4 x 50m wisselslag. Op de 4 x 100m vrije slag wist het damesteam bestaande uit Elly, Judith, Carola en Joyce keurig in dezelfde tijd als ingeschreven te eindigden. Hiermee behaalden zij een zesde plaats. Dezelfde plaats behaalden Jos, Jan-Pieter, Edward en Ruud op de 4 x 50m wisselslag, waarop zij tevens hun inschrijftijd wisten te verbeteren.

‘s Zondags was de laatste wedstrijddag. Nog met de races van de voorgaande dagen in de benen, begonnen de estafetteteams aan de 4 x 100m wisselslag. Beide teams wisten niet in de buurt van hun inschrijftijd te komen, maar eindigden toch nog op de zesde plaats. Ook op de 50m vlinderslag bleken de persoonlijke records die dag iets te ver weg te liggen. Enkel Miriam en Dyon wisten hun inschrijftijd te verbeteren. De laatste individuele afstand die op het programma stond was de 50m vrije slag. Helaas was Thouraya ziek geraakt, waardoor ze niet kon starten. Alle andere 14 zwemmers namen wel deel aan dit nummer. Van hen wisten Judith en Jan-Pieter nog een persoonlijk record te zwemmen. Tenslotte werd het zwemevenement afgesloten met de 4 x 50m vrije slag. ZPK Budel verscheen met drie teams aan de startblokken. Het eerste team bestaande uit Jan-Pieter, Carola, Judith en Dyon wist ruim tien seconden van de inschrijftijd af te zwemmen. Het tweede team met daarin Jolanda, Miriam, Elly en Joyce lukte het niet hun tijd te verbeteren. Wel eindigden zij op een nette zesde plaats. Als laatste was het team bestaande uit Joost, Albert, Ruud en Wiljo aan zet. Zij bleven iets boven hun inschrijftijd, maar wisten toch een keurige zevende plaats te veroveren. De Masters van ZPK Budel zijn tevreden: het was een vermoeiend, maar gezellig en geslaagd zwemweekend. Het team kijkt dan ook al uit naar de Europese Masters Kampioenschappen in Londen, waar zij eind mei naartoe zullen gaan. Voor de volledige uitslag, bezoek de website: www.zpkbudel.nl.

Budel NK Masters team 2016 korte baan

Budel NK Masters team 2016 korte baan

Comments are closed.