CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel neemt 20 medailles mee naar huis!

Posted at 18 januari 2016 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel neemt 20 medailles mee naar huis!

Zondag 17 januari stond de derde competitiewedstrijd voor Zwem- en Poloklub Budel op het programma. ZPK Budel neemt het in haar poule op tegen 19 verenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg strijden. Directe concurrenten van afgelopen zondag waren: Z.V. Hydra uit Gemert en Z.V. Tiamat uit Eersel.

 

Het spits werd afgebeten door Neel Steensels, Quint van Rixtel, Jasper Thielens en Ruben Smit, die van start gingen op de 4 x 100m wisselslag. Ze gingen hard en wisten bijna negen seconden van hun inschrijftijd af te halen. Ook de meidenestafette bestaande uit Kirsten Lenders, Chiara Alvaro, Gaby van Boxtel en Mirte Giesberts verbeterden hun tijd op de 4 x 100m vrije slag met drie seconden. Hierna kwamen alle zwemmers individueel aan de beurt. De jongsten van het stel mochten de 25m vlinderslag zwemmen. Marie Schuurmans tikte met haar 0:20.17 als eerste aan en ging met het goud naar huis. Zusjes Ilse en Sanne van Rooij zorgden voor een spannende race, waarbij Ilse als eerste van de twee aantikte. Het was echter Sanne die een flinke verbetering van maar liefst 17 seconden behaalde! Op de 50m schoolslag werd een persoonlijk record gezwommen door Naomi Braakhuis, Britt Slegers en Dario Alvaro. Noor Segers eindigde op de eerste plaats met haar 0:45.01.
Waar Gaby van Boxtel en Mirte Giesberts op de 50m vlinderslag net iets boven hun PR zwommen, wisten Jesse Thielens en Tygo van Rixtel hun tijd ieder met zo’n vier seconden te verbeteren. Op de 50m rugslag waren het Chiara Alvaro en Sven Lenders die hun inschrijftijd mooi wisten aan te scherpen en hetzelfde deden Mirte Giesberts, Gaby van Boxtel, Jesse Thielens, Tygo van Rixtel, Tom de Haas, Ruben Smit en Jasper Thielens op de 50m vrije slag. De 100m schoolslag werd goed gezwommen door Quint van Rixtel en Dyon de Greef. Beiden wisten onder hun inschrijftijd te duiken. Voor Carola Hompes en Rick de Greef bleek deze die dag even wat uit bereik.
Op de 100m wisselslag bleek de inschrijftijd prima haalbaar voor Chiara Alvaro, Kirsten Lenders, Sven Lenders, Olaf Klein Zieverink en Neel Steensels. Extra complimenten aan Chiara, die ondanks technische problemen nog ruim vier seconden van haar tijd af wist te halen, maar Neel wist daar nog overheen te gaan en haalde maar liefst zes seconden van zijn tijd af! Om de stijgende lijn voor te blijven zetten verbeterde Tom de Haas zijn inschrijftijd op de 100m rugslag nog even van 1:42.59 naar 1:28.62. Bijna 14 seconden eraf gezwommen dus! De laatste individuele afstand die op het programma stond was de 100m vrije slag voor de senioren. Quint van Rixtel wist zijn inschrijftijd aan te scherpen, voor de rest was dit niet haalbaar. Toch wisten Joyce Raemaekers en Rick de Greef nog een mooie medaille op deze afstand te behalen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 4 x 50m wisselslag die weer door de eerdere meidenploeg werd gezwommen. Helaas geen tijdsverbetering, maar wel een mooie derde plaats behaald. In totaal waren alle prestaties goed voor 6 gouden medailles (Marie Schuurmans (2x), Noor Segers, Jasper Thielens en Rick de Greef (2x)), 7 zilveren medailles (Ilse van Rooij, Sanne van Rooij, Neel Steensels (2x), Noor Segers, Dario Alvaro en Ruben Smit) en 7 bronzen medailles (Sanne van Rooij, Dario Alvaro, Mirte Giesberts, Tygo van Rixtel, Olaf Klein Zieverink, Britt Slegers, Joyce Raemaekers). Met nog twee rondes te gaan staat ZPK Budel nu op de achtste plaats van de in totaal 20 verenigingen in haar poule.

Meer informatie over deze gezellige zwemvereniging voor jong en oud, kijk op www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.