Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuwsZwemmen

Noor Segers en Britt Slegers naar Brabantse Kampioenschappen

Posted at 12 januari 2016 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws,Zwemmen | Reacties uitgeschakeld voor Noor Segers en Britt Slegers naar Brabantse Kampioenschappen

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari vonden in het zwembad van Roosendaal de Brabantse Winter Kampioenschappen plaats. Namens Zwem- en Poloklub Budel mochten in principe zeven zwemmers aan de startblokken verschijnen, te weten: Rick de Greef, Jasper Thielens, Ruben Smit, Quint van Rixtel, Neel Steensels, Noor Segers en Britt Slegers. Uiteindelijk besloten enkel Noor Segers en Britt Slegers daadwerkelijk deel te nemen.

Noor mocht aan vier afstanden deelnemen. Allereerst stond de 100m vlinderslag op het programma. Noor haar inschrijftijd was 1:36.72 en daar wist ze tijdens de race flink wat seconden vanaf te snoepen. Ze tikte aan in 1:32.97 en behaalde daarmee de vierde plaats. Ook op de 100m vrije slag wist ze met haar 1:16.74 een persoonlijk record te zwemmen en als vijfde aan te tikken. Hierna stond de 100m schoolslag op het programma; Noor haar beste slag. Wederom behaalde ze een persoonlijk record, door haar aan te scherpen naar een 1:36.64. Ze behaalde hiermee de gouden medaille en de titel Brabants Kampioen 100m schoolslag meisjes geboren in 2005 of later.

Als vierde en laatste afstand stond de 100m rugslag op het programma. Hierbij kwam ze haar vriendinnetje, maar tevens geduchte concurrente Britt Slegers tegen. Met slechts een paar tienden verschil aan inschrijftijd beloofde het een spannende race te worden. En dat werd het! Met slechts één honderdste van een seconde verschil wist Britt net iets eerder aan te tikken. Zo eindigde Britt met haar 1:29.91 op een zesde plaats en behaalde Noor de zevende plaats met haar 1:29.92. Gefeliciteerd met de mooie prestaties meiden!

 

Wil jij net als deze meiden het jaar ook gezond en sportief beginnen? Wij bieden je de mogelijkheid om vier keer GRATIS te komen proefzwemmen! Informeer naar de trainingsuren voor het  jeugdzwemmen of het trimzwemmen voor volwassenen. Kijk op www.zpkbudel.nl voor meer informatie.

Foto: Noor Segers Brabants Kampioen op de 100m schoolslag

Foto: Noor Segers Brabants Kampioen op de 100m schoolslag

Comments are closed.