MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Masters ZPK Budel op weg naar de Nederlandse- én Europese Kampioenschappen!

Posted at 13 december 2015 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Masters ZPK Budel op weg naar de Nederlandse- én Europese Kampioenschappen!

Zaterdag 12 december liet Zwem- en Poloklub Budel weer blijken dat wedstrijdzwemmen niet alleen voor de jonge jeugd is weggelegd, maar dat haar Masters (zwemmers vanaf 20 jaar) fanatieker zijn dan ooit. Zo waren Ronnie Boelens, Joost van Eerdt, Ruud Kennis, Wiljo Mackus, Edward van Nijmweegen Albert Roosenboom, Sander Verstraeten, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Jolanda van Knippenberg, Thouraya Mennen, Joyce Raemaekers, Miriam Stevens, Bregje Kauffmann en ploegbegeleidster Lilian Kelly die middag te vinden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven, voor de laatste ronde van de Masters Zuidelijke Cirkel. Tijdens deze wedstrijd konden de zwemmers proberen nieuwe tijden te halen voor de aankomende  Nederlandse- en Europese Masters Kampioenschappen, maar kon men daarnaast ook strijden voor een podiumplaats in het klassement. De eerste zwemmers van ZPK Budel gingen van start op de 100m vrije slag. Albert, Bregje, Joost, Judith, Ronnie, Ruud, Sander en Wiljo zwommen allen een tijd die aan hun limiet voor de Europese Masters Kampioenschappen mei 2016 te Londen voldoet. Hetzelfde gold voor Ronnie, Jolanda en Judith op de 50m vlinderslag. Miriam zwom als enige van de vereniging de 100m wisselslag en mag nu met haar 1:34.28 deelnemen aan de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Voor de 50m vrije slag verschenen Edward, Joost, Joyce, Ronnie, Ruud, Sander, Thouraya en Wiljo aan de startblokken. Voor Thouraya was het de allereerste officiële wedstrijd, maar ze zette een mooi persoonlijk record neer. Net als de rest mag zij zich nu inschrijven voor de Nederlandse Masters Kampioenschappen, die eind januari in Papendrecht worden gezwommen. Ook op het programma stond de 100m schoolslag, waar Albert, Judith en Bregje voor ingeschreven stonden. Alle drie wisten zij wederom onder hun limiet voor de Europese Masters Kampioenschappen te duiken. Tenslotte lagen er nog medailles klaar voor de zwemmers die over alle rondes het beste wisten te presteren.

Zo ontvingen Joyce en Carola het goud voor hun eerste plaats in het wisselslagklassement en kregen Joyce, Carola en Edward een bronzen medaille voor hun derde plaats in het vrije slag klassement.

Alle Masters gefeliciteerd met dit succesvolle weekend!

Voor meer informatie over Masterszwemmen, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.