Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Jonge zwemmers nemen 14 medailles mee naar huis

Posted at 13 december 2015 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jonge zwemmers nemen 14 medailles mee naar huis

Zondag 13 december vond in Veldhoven de tweede ronde van de Minioren-/Swimkickwedstrijd plaats, een wedstrijd waarbij zwemmers tot en met 12 jaar direct tegen elkaar strijden. Zwem- en Poloklub Budel was hierbij ook aanwezig met 18 kinderen.
Als eerste slag stond de gelijk de zwaarste slag op het programma: de vlinderslag. Het aantal meters hing af van de leeftijd en de wedstrijdervaring. Zo was het voor Tygo Lamers en Lars Umans de eerste keer dat zij een wedstrijd zwommen. Net als Janneke Thielens, Seija Timmermans, Stijn Lukken, Nina van de Moosdijk, Fleur Slegers en Marie Schuurmans mochten zij dus de 25 meter zwemmen in categorie 8 jaar of jonger. Alle meisjes wisten een mooi persoonlijk record neer te zetten en dankzij hun mooie verbetering werden Marie en Fleur respectievelijk eerste en tweede. Bij de jongens was het Stijn die flink wat seconden van zijn inschrijftijd afzwom, maar ook Tygo en Lars wisten een nette eerste tijd neer te zetten, waarmee zij een achtste en tiende plaats behaalden.

In de categorie 9 – 10 jarigen wist Dario Alvaro de grootste verbetering te pakken, hij zwom bijna negen seconden van zijn inschrijftijd af, maar ook de meeste meiden wisten hun tijd te verbeteren. Zo haalde Anouk van Nijmweegen ruim vijf seconden van haar tijd en was de flinke verbetering van Ilse van Rooij goed voor een gouden medaille bij de meisjes. Merlin Meurkens bleef met haar 0:30.42 iets boven haar PR. Voor de iets meer ervaren 10-jarigen stond de 100 meter vlinderslag op het programma. Voor veel meisjes was dit een moeilijke klus, maar Noor Segers en Britt Slegers zwommen zich er gemakkelijk doorheen. Zij namen respectievelijk het goud en het zilver mee naar huis. De 11 – 12 jarigen was de uitdaging nog groter: de 200m vlinderslag. Een van de meest gevreesde zwemnummers, maar Kyra Meurkens en Kirsten Lenders lieten zien dat zij deze uitdaging aandurfden. Waar Kirsten net iets boven haar PR zwom, wist Kyra Meurkens bijna 22 seconden te verbeteren! Met deze geweldige prestatie heeft ze het brons dan ook zeker verdiend.
De tweede slag die op het programma stond was de schoolslag. Op de 25 meter kwamen Seija Timmermans, Nina van de Moosdijk, Lars Umans en Tygo Lamers wederom uit. De jongens zetten een nette eerste tijd neer en werden hiermee achtste en negende in het klassement. De meiden wisten flink wat seconden van hun tijd af te snoepen, waardoor Janneke op de negende plaats eindigde en Nina zelfs een zilveren plak won! De al wat langer zwemmende Stijn Lukken, Marie Schuurmans en Fleur Slegers zwommen dezelfde slag over een afstand van 50 meter uit. Stijn had nog geen tijd staan, maar zijn 1:08.39 was goed voor een tweede plaats én een nieuw clubrecord voor de jongens van 7 jaar. Ook Fleur behaalde een tweede plaats met een tijd net boven haar PR. Marie scherpte haar tijd én haar clubrecord aan naar een 0:49.28 en mocht hiervoor het goud in ontvangst nemen. De 9 – 10 jarigen mochten ook voor de 50 meter schoolslag aan de startblokken verschijnen. Anouk van Nijmweegen had nog geen tijd staan, maar haar 1:04.98 was goed voor een tiende plaats in de ranking. Ilse van Rooij verbeterde haar tijd met 2,5 seconden en eindigde op de zesde plaats. Merlin Meurkens en Dario Alvaro haalden beide bijna twee seconden van hun inschrijftijd en Merlin kreeg dankzij haar 0:52.87 tevens het zilver omgehangen. Voor de iets oudere en meer ervaren zwemmers stond als tweede slag de 200 meter vrije slag op het programma. Bij de 10-jarigen waren het wederom Britt Slegers en Noor Segers die van start mochten gaan. Britt had de afstand nog nooit eerder gezwommen, maar wist desondanks toch de bronzen medaille te pakken te krijgen. Noor had de afstand wel al eerder gezwommen, haalde zes seconden van haar tijd en ontving het goud voor haar 2:57.55. Voor de categorie 11 – 12 jarigen kwamen Gaby van Boxtel, Chiara Alvaro, Kyra Meurkens en Kirsten Lenders op dezelfde afstand uit. Gaby mocht als eerste van de vier starten en tikte na 200 meter aan in een 3:04.52, maar liefst 56 seconden sneller dan haar inschrijftijd! Ook Chiara en Kyra wisten flink wat seconden van hun tijd af te halen, om precies te zijn respectievelijk 25 en 13 seconden. Kirsten wist haar tijd niet verder aan te scherpen, maar haar 2:48.48 was wel goed voor een mooie zilveren plak. Tenslotte stond er nog een estafette 4 x 25m vrije slag op het programma voor de jongsten. Voor ZPK Budel kwamen Fleur Slegers, Seija Timmermans, Marie Schuurmans en Janneke Thielens samen als team uit. Ze finishten in een keurige 1:55.56, welke ook nog eens goed was voor een tweede plaats. Met 5 gouden, 7 zilveren en 2 bronzen medailles, vele PR’s en een paar nieuwe clubrecords kunnen we wel zeggen dat onze jonge zwemmers top gepresteerd hebben! Goed gedaan allemaal!
Is jouw zoon of dochter ook zo’n waterrat en heeft hij minimaal diploma A en B, kom dan eens een kijkje nemen tijdens de trainingsuren van Zwem- en Poloklub Budel. Kijk voor meer informatie op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.