CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel goed van start in nieuw seizoen Nationale Zwemcompetitie!

Posted at 5 oktober 2015 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel goed van start in nieuw seizoen Nationale Zwemcompetitie!

Zondag 4 oktober reisde een klein gezelschap van Zwem- en Poloklub Budel af naar Best. Hier werd namelijk het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie georganiseerd. In deze competitie strijden zwemverenigingen uit heel Nederland tegen elkaar om de hoogste positie in het puntenklassement. Na de promotie van vorig seizoen komt ZPK Budel dit seizoen uit in de tweede klasse van District Zuid, wat inhoudt dat zij tegen 19 andere verenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg strijden.

Directe concurrenten van afgelopen zondag waren: DBD uit Best, Hydra uit Gemert en PSV 2 uit Eindhoven.

De wedstrijd startte met de estafette 4 x 100m vrije slag, waarbij Carola Hompes, Kyra Meurkens, Jonie Meurkens en Joyce Raemaekers zich naar een derde plek wisten te zwemmen. De jongens van ZPK Budel bleken in de estafette 4 x 50m wisselslag een grotere concurrent te zijn. Neel Steensels, Quint van Rixtel, Jasper Thielens en Ruben Smit wisten hun tijd flink te verbeteren en eindigden met een voorsprong van meer dan 13 seconden op de eerste plaats! Met deze tijd hebben zij ook direct het limiet voor de Regionale Sprint Kampioenschappen in november behaald.

Na de estafettes was het aan de zwemmers om zich individueel te bewijzen. De jongsten zwommen de 25m rugslag en de 50m vrije slag. Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Fleur Slegers en Ilse van Rooij wisten alle vier hun tijden op beide afstanden te verbeteren. Op de 50m schoolslag was het Noor Segers die met haar verbetering zelfs een nieuw clubrecord wist te behalen! Daarnaast verbeterde zij, net als Britt Slegers, ook haar tijd op de 50m rugslag. Mirte Giesberts scherpte haar tijd op de 100m wisselslag met ruim vier seconden aan en ook Jesse Thielens zwom hierop meer dan vijf seconden van zijn tijd af. Tijdens de 50m vrije slag werd er goed gepresteerd door Kyra Meurkens, Neel Steensels en Olaf Klein Zieverink, maar Gaby van Boxtel spande de kroon met haar verbetering van ruim zes seconden! Eenzelfde grote verbetering behaalden Kyra Meurkens en Neel Steensels op de 100m schoolslag. Op de pittige 100m vlinderslag en de 200m vrije slag vlogen de seconden eraf bij Jonie Meurkens, maar hetzelfde gold voor de 100m vlinderslag van Ruben Smit, voor Jesse Thielens zijn race op de 100m vrije slag en voor Quint van Rixtel op de 100m wisselslag. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 4 x 100m vrije slag, waarop Jasper Thielens voor het eerst onder de minuut wist te duiken en de heren door hun flinke verbetering wederom op de eerste plaats wisten te eindigen. Alle prestaties waren goed voor in totaal 5 eerste plaatsen, 9 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen. Op welke plaats ZPK Budel na deze eerste ronde in de competitie komt te staan, dat wordt later deze week pas bekend. Voor de volledige uitslag, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.