Solo wedstrijdWedstrijd-nieuws

De toon voor het nieuwe zwemseizoen is gezet!

Posted at 20 september 2015 | By : | Categories : Solo wedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor De toon voor het nieuwe zwemseizoen is gezet!

Nu de zomer voorbij is en de laatste open water-wedstrijd gezwommen is, hebben de zwemmers van ZPK Budel het koude water buiten weer ingeruild voor het warme 25-meter binnenbad. Afgelopen zondag vond ook al direct de eerste wedstrijd van het nieuwe zwemseizoen plaats: de Solowedstrijd deel 1. Tijdens deze competitiereeks, bestaande uit zes wedstrijden, nemen zwemmers het individueel tegen elkaar op. Deelnemende verenigingen waren: Argo uit Sint Oedenrode, DZT’62 uit Deurne, Z&PV Nuenen uit Nuenen en ZPK Budel uit Budel.
De toon werd in de eerste programma’s direct gezet door Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Gaby van Boxtel, Quint van Rixtel, Tom de Haas, Ruben Smit, Jesse Thielens en Sven Lenders, daar zij allen hun tijd op de 50m schoolslag flink wisten te verbeteren. Quint van Rixtel wist met zijn tijd van 0:35.90 zelfs het uit 2008 stammende clubrecord van oud-lid Nick Janssen uit de boeken te zwemmen!
Op de daarop volgende 100m rugslag was het Olaf Klein Zieverink die knap presteerde door bijna vijf seconden van zijn tijd af te zwemmen. Ook op de 200m vrije slag werd er netjes gezwommen; Mirte Giesberts verbeterde – ondanks een schouderblessure – nog zeven seconden en ook Ruben Smit haalde ruim vier seconden van zijn tijd. Op de 100m wisselslag werd er super gepresteerd door Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Jasper Thielens en Jesse Thielens, maar was het toch echt Gaby van Boxtel die eruit sprong met haar verbetering van bijna tien seconden! Ook wist zij een mooi persoonlijk record te behalen op de 50m vrije slag, net als Jasper Thielens, Tygo van Rixtel, Sven Lenders en Tom de Haas. Tom wist daarnaast ook op de 100m schoolslag flink te scoren, door ruim zeven seconden van zijn tijd af te snoepen. Positief verrast was men verder door de jongsten van de groep. De 7-jarige Marie Schuurmans en de 8-jarige Fleur Slegers zwommen namelijk voor de eerste keer de 100m vrije slag en 100m schoolslag en wisten hierop ook nog eens een mooie tijd neer te zetten!
Tenslotte eindigde de wedstrijd met de estafette 4 x 50m vrije slag, waarbij ZPK Budel met twee teams uitkwam. Het eerste team, bestaande uit Quint van Rixtel, Tygo van Rixtel, Ruben Smit en Jasper Thielens, wist hun inschrijftijd keurig te verbeteren, maar hetzelfde geldt ook voor het tweede team, bestaande uit Jesse Thielens, Sven Lenders, Tom de Haas en Olaf Klein Zieverink. Zij wisten aan het einde van de middag nog heel knap bijna zeven seconden van hun tijd af te halen!
Benieuwd naar de volledige uitslag? Neem dan een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl. Tevens kun je hier voor meer informatie over onze vereniging terecht, voor het geval je ook een echte waterrat bent en wel interesse hebt in vier gratis proeflessen!

Comments are closed.