Open waterWedstrijd-nieuws

ZPK Budel komt met 12 zwemmers uit tijdens de Biesbosch open water wedstrijd

Posted at 13 september 2015 | By : | Categories : Open water,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel komt met 12 zwemmers uit tijdens de Biesbosch open water wedstrijd

Vorig jaar gingen 4 Masters de uitdaging aan om aan een open water wedstrijd deel te nemen. Het water was koud, maar het goede gevoel dat we het toch maar geflikt hadden was zeker zo groot. Dit enthousiasme hebben we proberen over te brengen naar collega Masters zwemmers en ook de jeugd zwemmers. Tijdens de zomervakantie is er een aantal keren getraind en daar zijn enkele zwemmers tot te conclusie gekomen dat ze het niets vonden of dat het nog te vroeg was om hier aan deel te nemen. Gelukkig waren er ook zwemmers die met ons de uitdaging aan wilden gaan.

Zaterdag 12 September was het dan zo ver. Waar we vorig jaar nog met 4 zwemmer in het water lagen, gingen we deze keer met maar liefst 12 zwemmers te water. Het was heel koud, tijdens de training zwommen we nog in water warmer dan 20 graden, hier was het water dan toch echt maar 16 graden. Dit weerhield geen enkele zwemmer er van om te starten.

In de ochtend ging de jeugd van start. Neel Steensels trapte af met zijn 1000 meter, al snel gevolgd door Kyra en Jonie Meurkens. Neel zette een mooie tijd neer van 17 ½ minuut. Hij had het achteraf behoorlijk koud, maar de race verliep heel erg goed. Kyra kwam binnen in 20 minuten, een heel mooie prestatie. Ze vond het ook lekker gaan en had nergens last van. Jonie kwam binnen op 18 ½ minuut, ze werd voor de zekerheid door de EHBO mensen even in de verwarmde tent gecontroleerd op onderkoelingsverschijnselen. Dit bleek uiteindelijk gelukkig mee te vallen.

Jeugd bikkels open water

Afbeelding 1 van 18

We zijn supertrots op onze jeugdige zwemmers dat ze dit, voor hun onbekende terrein, toch met groot succes hebben durven doen. Ze hebben ondanks de kou alle drie aangegeven dat ze het een heel leuke ervaring vonden en volgend open water seizoen weer van de partij zijn.

In de middag kwamen de Masters in actie. Met aanmoediging van de jeugdzwemmers Jonie en Kyra, die wisten wat de heren te wachten stond, vertrokken de heren na een massa start met 42 zwemmers aan hun 1000 meter. Als eerste kwam Rick de Greef binnen op zo’n 15 minuten, al snel gevolgd door Dyon de Greef, Wiljo Macus en Sander Verstraeten die alle drie nagenoeg gelijk op 16 ½ minuut aantikten. Rick had zo snel gezwommen dat hij volgens de organisatie niet eens gestart was. Bij navraag blijkt dat Rick nog steeds een begrip is binnen de zwemwereld en dat hij eigenlijk geen cap nummer nodig heeft, maar dat ze hem zo wel kunnen volgen. Edward van Nijmweegen en Jos Zentjens kwamen op zo’n 18 ½ minuut binnen om het mannendeel van de Masters af te sluiten.

Bij de dames gingen Judith van der Heijden, Elly Scheepers en Touraya Mennen van start. Na een iets kleinere massa start van 22 zwemmers gingen de dames op weg naar hun 1000 meter. Spijtig genoeg was de temperatuur van het water toch iets te koud voor Touraya, waardoor zij de wedstrijd voortijdig per bootje moest verlaten, maar toch trots kan zijn, ze is er immers toch maar aan begonnen. Als eerste tikte Elly aan met een mooie tijd van iets meer dan 17 ½ minuten. Ze had het wel erg koud en daarom is ze ook door de EHBO voor de zekerheid onderzocht op onderkoelingsverschijnselen. Ook dit viel achteraf gelukkig mee en kan ze terugkijken op weer een mooie prestatie. Ook Judith had nog nooit aan deze wedstrijd deelgenomen en is pas 1 ½ jaar aan het zwemmen bij ZPK Budel, maar flikte het toch maar om op 21 ½ minuut aan te tikken.

De Masters bikkels

Afbeelding 1 van 18

Het weer zat voor ons super mee, we hadden geen regen en het was ook niet al te koud, kortom we kunnen terug kijken op een succesvolle open water wedstrijd, waarbij we overtuigd zijn dat we er volgend jaar met een nog grotere groep aan gaan deelnemen.

De volledige uitslagen zijn te vinden op onze website.

Comments are closed.