Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Britt Slegers en Noor Segers naar Regionale Minioren Finale!

Posted at 14 juni 2015 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Britt Slegers en Noor Segers naar Regionale Minioren Finale!

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni werd in Oss de Regionale Minioren Finale georganiseerd. Aan deze tweedaagse kampioenschappen voor 20150614_145857 (2)miniorenzwemmers mochten enkel de 18 beste zwemmers per programmanummer deelnemen. Ook twee jonge meiden van Zwem- en Poloklub Budel hadden zich hiervoor weten te kwalificeren: Britt Slegers en Noor Segers. Beide dames kwamen ’s zaterdags uit op de 100 meter vrije slag, 50 meter vlinderslag en 100 meter rugslag. Daarnaast mocht Britt ’s zondags aan de startblokken verschijnen voor de 200 meter wisselslag en nam Noor die dag deel aan de 100 meter schoolslag.

Ondanks dat Britt de week ervoor nog een gekneusde elleboog had opgelopen, liet zij zich niet uit het veld slaan en opende zij de wedstrijd zaterdag fenomenaal. Maar liefst 10 seconden haalde ze van haar tijd op de 100 meter vrije slag af te halen, waardoor ze met haar 1.23.05 van de 16e naar de 6e plaats in de ranking wist te klimmen. Ook Noor Segers wist een mooi persoonlijk record te behalen en eindigde met haar 1.18.84 op de 3e plaats. De eerste medaille voor ZPK Budel was binnen!

Op de hierna volgende 50 meter vlinderslag wist Britt wederom iedereen te verbazen. Ze ging de race in als 18e zwemster, maar steeg naar de 9e plaats dankzij haar flinke verbetering van 9 seconden. Ook teamgenootje Noor wist weer ruim een seconde van haar tijd af te zwemmen, maar kwam helaas niet goed uit bij de finish, waardoor ze helaas net naast het brons greep. Ze eindigde op een keurige 4e plaats.
Na al een paar races gezwommen te hebben in het warme bad, hadden de meiden een zware dobber aan de laatste race zaterdag: de 100 meter rugslag. Desondanks wist Britt toch nog 1,5 seconden van haar tijd af te halen en eindigde op de 6e plaats. Noor zwom net iets boven haar persoonlijke record, maar de keurige 1.30.03 leverde haar toch nog een mooie gouden medaille op!

’s Zondags kwam Britt wederom als eerste uit voor ZPK Budel. Zij mocht aan de startblokken verschijnen voor de pittige 200 meter wisselslag. Haar inschrijftijd stond op 3:35.43 en alsof het niets was zwom ze wederom bijna 10 seconden van haar tijd af. Met haar 3.25.73 eindigde ze dan ook op de 7e plaats. Na de pauze was het aan Noor om het weekend voor ZPK Budel af te sluiten met een 100 meter schoolslag race. Ze zwom haar inschrijftijd van 1.41.08 aan flarden en eindigde met haar 1.38.12 en een ruime voorsprong op haar concurrenten op de eerste plaats. Niet alleen was deze tijd goed voor een gouden medaille, ook wist ze hiermee een seconde onder het bestaande clubrecord te duiken!

 

Met maar liefst zeven persoonlijke records, één clubrecords, twee gouden en één bronzen medaille, behaald door twee jonge meiden, kunnen we wel spreken van een succesvol weekend. Britt en Noor, gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties! Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.