Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

Neel Steensels en Jonie Meurkens in top 5 van zwemmend Noord-Brabant!

Posted at 1 juni 2015 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Neel Steensels en Jonie Meurkens in top 5 van zwemmend Noord-Brabant!

De twee laatste weekenden van mei was Zwem- en Poloklub Budel in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven te vinden. In dit fantastische 50-meter zwembad vonden namelijk de Brabantse Zomer Kampioenschappen plaats, een wedstrijd voor de beste zwemmers van Noord-Brabant. Om aan deze kampioenschappen deel te mogen nemen, dienen zwemmers vooraf één of meerdere door de KNZB vastgestelde limieten te hebben behaald. Dit was 11 zwemmers van ZPK Budel gelukt: Mirte Giesberts, Rick de Greef, Tom de Haas, Olaf Klein Zieverink, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens, Kyra Meurkens, Quint van Rixtel, Noor Segers, Neel Steensels en Jasper Thielens. Een paar zwemmers hadden besloten om niet aan alle nummers waarvoor zij zich gekwalificeerd hadden deel te nemen, maar desondanks mochten de zwemmers in totaal nog ruim 30 keer aan de startblokken verschijnen. Het spits werd op zaterdag 23 mei afgebeten door Mirte Giesberts. Zij nam voor de eerste keer deel aan de BZK en mocht de 50m vlinderslag zwemmen. Ze tikte aan in een 0:41.92 en wist daarmee een aantal plaatsen in de ranglijst omhoog te kruipen. Daarnaast wist Neel Steensels met zijn 1:16.93 een 7e plaats op de 100m rugslag te behalen. Het eerste persoonlijke record van het weekend werd gezwommen door Jasper Thielens. Hij scherpte zijn tijd op de 50m vrije slag aan naar 0:27.60. Deze lijn werd doorgetrokken naar de tweede wedstrijddag, waardoor er maar liefst vier persoonlijke records aan de lijst konden worden toegevoegd. Zo verbeterde Neel Steensels zijn tijd op de 50m rugslag naar 0:35.73, zwom Jasper Thielens een nieuw persoonlijk records op zowel de 200m wisselslag als de 100m vrije slag en was de 1:04.31 van Quint van Rixtel niet alleen een nieuwe snelste tijd, maar behaalde hij hiermee ook een mooie 6e plaats in het klassement. Daarnaast was ook de ervaren Rick de Greef deze dag van de partij. Hij mocht maar liefs drie keer aan de startblokken verschijnen, namelijk voor de 50m rugslag, 200m wisselslag en 100m vrije slag. In tegenstelling tot Rick was deelname aan de BZK voor Olaf Klein Zieverink een primeur. Hij zwom voor de eerste keer in het 50-meter bad en wel op de 50m rugslag. Hij tikte aan in een nette 0:37.53.

Op zaterdag 30 mei wisten Quint van Rixtel en Jasper Thielens de wedstrijd mooi te openen op de 50m vlinderslag. Met een 0:36.31 voor Quint en een 0:30.46 voor Jasper hadden de heren direct weer een persoonlijk record te pakken. Quint wist deze vibe vast te houden voor de 100m schoolslag, waarop hij met zijn 1:25.04 een keurige 7e plaats wist te behalen. Ook Kirsten Lenders wist een snellere tijd dan ooit te behalen, en wel op de 50m vrije slag. Ze finishte in een tijd van 0:33.78. Jonie Meurkens had tijdens diezelfde race wat minder geluk. Doordat ze niet goed in het water terecht kwam, liep ze een kleine blessure op. Complimenten dat ze toch alles durfde te geven om het nummer nog zo snel mogelijk uit te zwemmen. De derde wedstrijddag werd afgesloten door de jongsten van het stel: Noor Segers en Kyra Meurkens. Beiden mochten ze aan de startblokken verschijnen voor de 100m rugslag. Op de laatste wedstrijddag stonden voornamelijk wat langere nummers op het programma. Zo was het een zware dag voor Kirsten Lenders, die de 200m wisselslag, 100m vrije slag en de 200m schoolslag mocht zwemmen. Op deze laatste wist zij zelfs nog een keurige 8e plaats te behalen. Jonie, die zich niet liet weerhouden door de blessure van de dag ervoor, kwam ook uit op de 200m schoolslag. Ze tikte aan in 3:18.72 en behaalde hiermee een mooie 5e plaats in het klassement. Een plaats in de top 5 was tevens weggelegd voor Neel Steensels, die de 200m rugslag zwom in 2:44.85. Maar, ook deze laatste dag werden er nog twee persoonlijke records gezwommen, namelijk door Jasper Thielens die ruim twee seconden van zijn tijd op de 100m vlinderslag afhaalde en door Tom de Haas, die met de 50m schoolslag zijn debuut maakte op de BZK. Hij tikte aan in 0:39.10 en behaalde hiermee een nette 8e plaats in het klassement. Al met al kunnen we dus spreken van een succesvol toernooi, met prestaties waar de zwemmers erg trots op mogen zijn! Voor de volledige uitslagen, klik hier.

Comments are closed.