MastersNK MastersWedstrijd-nieuws

Rick de Greef en Albert Roosenboom in de top van zwemmend Nederland

Posted at 17 mei 2015 | By : | Categories : Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Rick de Greef en Albert Roosenboom in de top van zwemmend Nederland

In het weekend van 8 t/m 10 mei was het weer zover: de lange baan editie van de twee keer per jaar georganiseerde Open Nederlandse Masters Kampioenschappen; een wedstrijd speciaal voor zwemmers van 20 jaar en ouder. Tijdens deze wedstrijd staan diverse slagen en afstanden op het programma en wordt de uitslag per leeftijdscategorie opgemaakt. Voor de 10 deelnemende zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel was het dit keer praktisch een thuiswedstrijd, daar de wedstrijden werden gehouden in het 50-meter bad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven.

Het spits werd afgebeten door Dyon de Greef en Albert Roosenboom, die vrijdags mochten uitkomen op de 1500m vrije slag. Allebei wisten ze redelijk constant te blijven zwemmen en aan het eind was er zelfs nog wat energie over voor een sprintje. Dyon tikte uiteindelijk aan in 22:26.66, wat hem een 4e plaats opleverde en Albert ging dankzij zijn 22:53.70 met een bronzen medaille naar huis! Later op de dag kwamen de wat kortere afstanden aan bod. Zo nam Jos Zentjens deel aan de 100m schoolslag en de 200m vrije slag. Op beide afstanden zwom hij een mooi persoonlijk record en zijn tijden brachten hem naar de respectievelijk 6e en 4e plaats. Ook Judith van der Heijden zwom een nieuw persoonlijk record op de 100m schoolslag. Ze wist maar liefst 5 seconden van haar tijd af te zwemmen. De tweede medaille van het toernooi werd behaald door Rick de Greef. Zijn 2:24.99 op de 200m wisselslag leverde hem een zilveren plak op. De eerste wedstrijddag werd afgesloten door Carola Hompes, die aan de startblokken verscheen voor de 50m vlinderslag.
Op dag 2 van de ONMK was Jolanda van Knippenberg de eerste die namens ZPK Budel in actie kwam; zij zwom de 50m rugslag in een mooie 0:43.16. Op de hierna volgende 200m schoolslag startte Judith van der Heijden, die maar liefst 13 seconden wist te verbeteren! De 100m vrije slag werd gezwommen door Elly Scheepers, Rick de Greef, Edward van Nijmweegen en Ruud Kennis. De 0:56.29 van Rick werd beloond met een zilveren medaille. Ook mocht hij niet veel later weer aan de startblokken verschijnen voor de 50m schoolslag, die tevens door Carola Hompes en Judith van der Heijden werd gezwommen. Alle drie zwommen ze een keurige tijd, maar het was wederom Rick die dankzij zijn 0:32.69 zijn derde zilveren medaille mocht ophalen. De laatste individuele afstand van de dag was de 100m rugslag, die door Elly Scheepers werd gezwommen. Hierna was het namelijk tijd voor de estafette 4 x 50m wisselslag. Het team van ZPK Budel bestond uit Rick de Greef, Judith van der Heijden, Carola Hompes en Ruud Kennis. Allen namen ze scherp over en zetten keurige tijden neer. Uiteindelijk wisten ze hun inschrijftijd dan ook zelfs te verbeteren!
Op de laatste wedstrijddag mocht Albert Roosenboom weer vroeg uit de veren voor een lange afstand; de 800m vrije slag. Hij tikte aan in 12:08.52 en wist wederom een bronzen medaille binnen te slepen. Later op de dag verschenen Edward van Nijmweegen, Ruud Kennis, Carola Hompes en Judith van der Heijden nog aan de startblokken voor de 50m vrije slag. Judith wist wederom een persoonlijk record te zwemmen, maar ook de anderen wisten erg dicht in de buurt van hun inschrijftijd te blijven. Vol goede moed begonnen de vier dan ook aan de laatste race van het evenement: de 4 x 50m vrije slag. Dankzij de keurige overnames en mooie tussentijden eindigde het viertal op een 2:14.54; ruim een halve seconden sneller dan de inschrijftijd! Dit was natuurlijk niet gelukt zonder de support van coach Marlie van den Heuvel, die het gehele weekend voor het team klaarstond!

 

Comments are closed.