OranjewedstrijdWedstrijd-nieuws

Koninklijke prestaties tijdens traditionele Oranjewedstrijd

Posted at 29 april 2015 | By : | Categories : Oranjewedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke prestaties tijdens traditionele Oranjewedstrijd

In het teken van Koningsdag kleurde het Zuiderpoortbad zondag 26 april oranje tijdens de traditionele Oranjewedstrijd. Al jaren organiseert Zwem- en Poloklub Budel deze wedstrijd, waar dit jaar maar liefst vijf zwemverenigingen aan deelnamen: Aegir uit Eindhoven, Tempo uit Valkenswaard, Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel, ZPC Nederweert uit Nederweert en ZPK Budel uit Budel. Zij streden onderling om de Oranje Trofee, die klaarstond voor de beste vereniging. Daarnaast streefden sommige zwemmers ook naar een individuele podiumplaats in hun leeftijdscategorie en was er de nodige spanning, doordat de wedstrijd een van de laatste kansen bood voor het behalen van een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. De zwemmers wisten echter goed met hun zenuwen om te gaan en zetten deze om in focus en prestatie. Op deze manier werd het ene na het andere limiet verbroken! Zo behaalde Olaf Klein Zieverink zijn eerste limiet op de 50m rugslag, veroverde Kyra Meurkens het limiet op de 100m rugslag en was Mirte Giesberts trots dat zij haar eerste limiet op de 50m vlinderslag binnen had gehaald. Daarnaast waren er ook een aantal zwemmers die hun lijst van limieten nog wat verder aan wisten te vullen, namelijk: Jonie Meurkens (100m schoolslag en 200m schoolslag), Quint van Rixtel (50m vlinderslag en 50m vrije slag), Neel Steensels (100m rugslag, 200m rugslag en 100m vrije slag) en Jasper Thielens (50m vlinderslag, 50m vrije slag en 200m vrije slag). Met deze nieuwe aanwinsten staat de teller van ZPK Budel nu op een totaal van 39 limieten, behaald door 11 zwemmers. Een flink aantal waar het team erg trots op is!

Ook trots waren de coaches op de jonge pupillen die hun eerste wedstrijd zwommen. Zo was het voor de 6-jarige Nina van de Moosdijk en de 7-jarige Janneke Thielens de eerste keer dat ze aan de startblokken mochten verschijnen, maar ze brachten het er prima vanaf. Ze wisten zelfs de derde en vierde plaats in hun leeftijdscategorie te behalen! Maar ze waren niet de enigen die flink scoorden. Een gouden medaille werd immers behaald door: Annabel Vluggen, Stijn Lukken, Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Daan Sopar, Noor Segers, Dario Alvaro, Kirsten Lenders, Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel en Jasper Thielens. Het zilver ging naar: Sanne van Rooij, Fleur Slegers, Ilse van Rooij, Darwin Wouters, Kyra Meurkens, Jesse Thielens, Neel Steensels, Ruben Smit en Joyce Raemaekers. En het brons ging naar huis met: Nina van de Moosdijk, Anouk van Nijmweegen, Britt Slegers, Robin Sopar, Jonie Meurkens en Carola Hompes. U begrijpt, veel medailles voor de concurrenten bleven er niet over. Het was dan ook een snel uitgemaakte zaak dat de Oranje Trofee ook dit jaar weer naar ZPK Budel ging! Allen van harte gefeliciteerd!
Oranjewedstrijd 2015

Comments are closed.

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security