Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Zwemmers presteren knap op zware afstanden!

Posted at 20 april 2015 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers presteren knap op zware afstanden!

Zondag 19 april was een spannende dag voor de jongste zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel. De vereniging mocht namelijk naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor de Minioren-/Swimkickwedstrijd deel 4. Voor het merendeel was het de eerste keer dat ze in dit grote mooie zwembad mochten starten en dus waren de nodige zenuwen aanwezig. Annabel Vluggen liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en beet het spits af op de 25m vlinderslag. Ze tikte aan in 0:41.27 en het eerste persoonlijke record was binnen! Ook Stijn Lukken, Merlin Meurkens en Roel Vluggen wisten op dezelfde afstand een persoonlijk record te vestigen. Zussen Selma en Sofia van Dijk deden hetzelfde, dankzij hun grote verbetering van ruim acht seconden. Na een korte rustpauze mochten de zwemmers nog een keer aan de startblokken verschijnen voor de 25m vrije slag. Allen wisten ze een mooie medaille binnen te slepen!

Voor de iets meer ervaren zwemmers stonden er wat langere afstanden op het programma. Zo zwommen Noor Segers en Naomi Braakhuis de 100m rugslag, waarop ze allebei een mooi persoonlijk record behaalden. Daarnaast wist Noor met haar 1:29.76 zelfs nog een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen binnen te slepen! Daarnaast kwam zij ook nog uit op de 100m vrije slag, waarop ze ruim zes seconden van haar tijd afhaalde. Voor Naomi en Jesse Thielens stond de pittige 200m wisselslag op het programma. Ze zwommen de afstand voor de eerste keer en wisten er een mooi persoonlijk record voor te plaatsen. Daarnaast mocht Jesse ook starten op de 100m schoolslag, waarop hij maar liefst acht seconden van zijn tijd af wist te snoepen! Hierna mochten Gaby van Boxtel, Kyra Meurkens, Kirsten Lenders, Mirte Giesberts, Olaf Klein Zieverink en Sven Lenders aan de bak op de 200m vrije slag. Kirsten wist maar liefst zeven seconden van haar inschrijftijd af te halen en scherpte zo ook meteen haar al eerder behaalde limiettijd nog wat aan, maar ook Mirte en Sven haalden respectievelijk acht en vijf seconden van hun tijd. Voor Gaby en Olaf was het de eerste keer dat ze zo’n lange afstand moesten zwemmen, maar ze wisten het nummer netjes uit te zwemmen. Tenslotte had men de zwaarste afstand voor het laatst bewaard: de 200m vlinderslag. Een pittig nummer, waarvoor dan ook de nodige diskwalificaties werden uitgedeeld. Kyra Meurkens wist als beste zonder problemen te finishen. Zij wist haar persoonlijke record met maar liefst 23 seconden aan te scherpen! Resultaat van de wedstrijd: veel mooie persoonlijke records en 6 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles! Voor de volledige uitslag verwijzen wij u graag naar onze website: uitslagen.

Comments are closed.

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security