Solo wedstrijdWedstrijd-nieuws

ZPK Budel sluit Solocompetitie succesvol af!

Posted at 13 april 2015 | By : | Categories : Solo wedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel sluit Solocompetitie succesvol af!

Na de afsluiting van de Nationale Zwemcompetitie, werd op zondag 12 april ook het laatste deel van de Solocompetitie gezwommen. Slechts 12 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel deden mee aan deze thuiswedstrijd. Hun concurrenten: de vele zwemmers van Argo uit Sint-Oedenrode, DZT’62 uit Deurne en Z&PV Nuenen uit Nuenen. Op het programma stonden verschillende pittige nummers, zoals de 200m vlinderslag waar Mirte Giesberts aan deelnam. Ze wist de wedstrijd fantastisch te openen met haar verbetering van 12 seconden en dus was het eerste persoonlijk record binnen! Hierna mochten zussen Jonie en Kyra Meurkens aan de startblokken verschijnen voor de 50m vrije slag. Kyra wist haar tijd met bijna twee seconden aan te scherpen en het persoonlijke record van Jonie (0:31.50) was goed voor een nieuw limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Jasper Thielens zwom op dezelfde afstand 0:27.93, waarmee hij zijn al eerder behaalde limiet nog wat aanscherpte. Op de 100m rugslag wisten Naomi Braakhuis en Merlin Meurkens circa negen seconden van hun tijd af te halen en Britt Slegers snoepte ook zo’n drie seconden van haar inschrijftijd. Quint van Rixtel wist met zijn 1:23.10 zijn limiet op de 100m schoolslag nog flink bij te stellen en deed wat later in de wedstrijd hetzelfde met de 50m schoolslag, toen hij exact drie seconden van zijn inschrijftijd af zwom. Na de 200m vlinderslag, was de 200m rugslag de volgende pittige afstand die op het programma stond. Toch sloeg Tom de Haas zich er met zijn 3:24.37 voor de eerste keer prima doorheen. Ook Jonie Meurkens ging als een speer en verbeterde haar tijd met bijna zes seconden. Tijdens de daaropvolgende 200m vrije slag was het Jasper Thielens die knalde. Hij verbeterde zijn tijd namelijk met bijna 20 seconden! Na deze verassende race stonden Naomi Braakhuis, Merlin Meurkens en Britt Slegers alweer aan de startblokken voor de 100m vrije slag. Ook hierop wisten de meiden allen weer een nieuw persoonlijk record te behalen. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 4 x 50m wisselslag. Zowel het dames- als het herenteam wist na een mooie race een prachtige tijd neer te zetten. Voor de volledige uitslag, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security