CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel na 10 jaar weer kampioen!

Posted at 30 maart 2015 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel na 10 jaar weer kampioen!

Zondag 29 maart was het dan eindelijk zover: het vijfde én laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie. De focus, sfeer en saamhorigheid waren beter dan ooit. Zwem- en Poloklub Budel stond namelijk al een aantal maanden op de eerste plaats en de zwemmers waren dan ook vastbesloten deze plek te behouden. Het was immers alweer tien jaar geleden dat de kampioenstitel zo dichtbij was!

De wedstrijd werd geopend door Kirsten Lenders, Mirte Giesberts, Kyra Meurkens en Jonie Meurkens. Zij zwommen de estafette 4 x 50m vrije slag. Kirsten zette als startzwemster een snelle tijd neer (0:34.06) en had zo direct een nieuw limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te pakken. De andere meiden hielden deze snelheid vast en zo verbeterde het team hun inschrijftijd met ruim vier seconden. De eerste race was gewonnen! Hierna mochten alle zwemmers twee keer aan de startblokken verschijnen voor de individuele toevoeging aan de puntentelling. Bijna alle deelnemers wisten één of meer persoonlijk records te zwemmen. Opvallende verbeteringen kwamen onder andere van Noor Segers, Britt Slegers en Tygo van Rixtel. Zij wisten hun tijd op de 25m vlinderslag met circa drie seconden te verbeteren. Op de 100m vrije slag waren het Mirte Giesberts en Tom die Haas die zo’n zes seconden van hun tijd af wisten te halen. Olaf Klein Zieverink pakte op deze afstand de grootste verbetering. Hij wist zijn inschrijftijd met ruim 15 seconden aan te scherpen! Op de 100m wisselslag waren het Kyra Meurkens en Ruben Smit die ruim zes seconden van hun tijd af wisten te snoepen. Jasper Thielens verbeterde op dezelfde afstand ruim drie seconden. Ook op de 50m schoolslag wist Olaf Klein Zieverink weer een nieuw persoonlijk record neer te zetten, maar het was Tom de Haas die met zijn 0:40.89 zijn eerste limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen wist binnen te slepen. Op de 100m rugslag verbeterden Kirsten Lenders en Ruben Smit hun inschrijftijd met drie seconden. Kyra Meurkens zwom op dezelfde afstand vijf seconden sneller dan haar persoonlijk record. Het derde limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen werd behaald door Jasper Thielens. Op de 50m vrije slag wist hij zijn tijd namelijk aan te scherpen naar een 0:27.99.

Ter afsluiting van de wedstrijd stonden er nog twee estafettes op het programma. De eerste was de 4 x 50m vrije slag, gezwommen door Neel Steensels, Quint van Rixtel, Sven Lenders en Tom de Haas. De jongens haalden ruim twee seconden van hun tijd af en eindigden op de eerste plaats. Tijdens de laatste estafette, de zeer unieke 8 x 50m vrije slag, ging het dak er bijna af. Het estafetteteam bestaande uit Neel Steensels, Kyra Meurkens, Ruben Smit, Kirsten Lenders, Quint van Rixtel, Jonie Meurkens, Jasper Thielens en Joyce Raemaekers werd flink aangemoedigd door de rest van de zwemmers en de supporters op de tribune. Het gejuich hielp, want het team wist bijna vijf seconden te verbeteren en eindigde wederom met flinke voorsprong op de eerste plaats. Het was dan ook geen verassing dat de zwemmers van ZPK Budel tijdens de prijsuitreiking maar liefst 12 gouden, 7 zilveren en 6 bronzen medailles op mochten komen halen. Maar, het belangrijkste moest nog komen: de einduitslag van het pouleklassement! Het team was alweer lang en breed thuis toen de punten van alle 14 verenigingen binnen waren, maar het wachten was de moeite waard…ZPK BUDEL IS KAMPIOEN!! Na 10 jaar is het ZPK Budel eindelijk weer gelukt om op de eerste plaats te eindigen en als poulekampioen te promoveren naar de tweede klasse van de regio Zuid. Zwemmers, trainers, vrijwilligers en supporters, van harte gefeliciteerd met deze overwinning! Jullie hebben het verdiend! Ben jij net als onze kampioenen ook zo’n waterrat en help je het team graag volgend seizoen weer zo hoog te eindigen, word dan lid van ZPK Budel. Ga naar uitslagen voor meer informatie!

 

20150329_172743 (2)

Comments are closed.

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security