CompetitieLACWedstrijd-nieuws

Zwemmers ZPK Budel leveren weer topprestaties!

Posted at 23 maart 2015 | By : | Categories : Competitie,LAC,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zwemmers ZPK Budel leveren weer topprestaties!

Zondag 22 maart was een drukke dag voor Zwem- en Poloklub Budel. In Tilburg werd de vierde competitiewedstrijd gezwommen en in Eindhoven werden de Regionale Lange Afstand Kampioenschappen georganiseerd. Tijdens deze laatste werd ZPK Budel vertegenwoordigd door één zwemster: de 9-jarige Noor Segers. Zij had namelijk als enige een limiet weten te behalen en wel op de 400m vrije slag. Met een inschrijftijd van 6:37.80 stond Noor als 20e van Zuid-Nederland gekwalificeerd, maar ze was vastberaden haar tijd flink aan te scherpen. Op de eerste 50m ging ze dan ook al vier seconden sneller af dan tijdens haar vorige race en ook in de volgende banen wist ze deze inhaalslag goed door te zetten. Uiteindelijk tikte ze dan ook aan in een tijd van 6:23.39, maar liefst 14 seconden sneller dan nog geen twee maanden geleden! Met dit flinke persoonlijke record wist zij zich ook naar de 16e plaats in het klassement te zwemmen. Noor, gefeliciteerd met deze zeer knappe prestatie!

 

Tegelijkertijd was de rest van de competitieploeg in opperste concentratie voor de op een na laatste competitiewedstrijd. Het ging dit keer namelijk niet alleen om het behalen van persoonlijke records of limieten, ook wilde het team graag haar eerste plaats in de poule van de Nationale Zwemcompetitie behouden. De estafetteploegen gingen dan ook direct hard van start. Op de 4 x 50m wisselslag wisten Joyce, Raemaekers, Carola Hompes, Jonie Meurkens en Kirsten Lenders ruim als eerste aan te tikken. Ook Quint van Rixtel, Ruben Smit, Tygo van Rixtel en Jasper Thielens namen een flinke voorsprong op de 4 x 50m vrije slag. Dit mede dankzij de snelle start van Quint, welke ook meteen goed was voor een nieuw startbewijs aan de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Vervolgens mochten alle zwemmers om de beurt individueel aan de startblokken verschijnen. Bijna allemaal wisten ze wel één of meerdere PR’s binnen te slepen, maar de meeste seconden vlogen er toch af bij Chiara Alvaro. Op de 50m vrije slag wist zij haar tijd namelijk met bijna negen seconden te verbeteren! Ook Marie Schuurmans wist op dezelfde afstand ruim zes seconden van haar tijd af te snoepen. Daarnaast scherpten Tygo van Rixtel en Jesse Thielens hun tijd op de 25m schoolslag met ruim vier seconden aan en finishten Mirte Giesberts en Ruben Smit op de 100m wisselslag zes seconden sneller dan ooit tevoren. Tevens behaalde Rick de Greef een nieuw limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen op de 100m vlinderslag, scherpte Kirsten Lenders haar limiet op de 100m vrije slag iets aan en deed Quint van Rixtel hetzelfde met zijn tijd op de 100m schoolslag. De wedstrijd werd tenslotte door Kyra Meurkens, Chiara Alvaro, Jonie Meurkens en Kirsten Lenders afgesloten met de estafette 4 x 50m wisselslag, waarop zij ook nog eens een eerste plaats wisten te behalen. Behalve dat ZPK Budel met haar estafetteploegen dus drie keer eerste werd, waren de prestaties van de individuele zwemmers ook nog eens goed voor 14 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen medailles! Met nog één wedstrijd te gaan, is promotie naar een hogere klasse nu meer dan duidelijk in zicht. Volgend weekend zullen de zwemmers dan ook alles op alles geven om hun kampioenschap af te dwingen! Kom gerust een kijkje nemen! Op www.zpkbudel.nl vindt u meer informatie over deze laatste wedstrijd.

20150322_164447 (2)

Afbeelding 1 van 3

Comments are closed.