MastersMinioren/SwimkickWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Jong en oud zwemmen weer nieuwe persoonlijke records

Posted at 20 maart 2015 | By : | Categories : Masters,Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Jong en oud zwemmen weer nieuwe persoonlijke records

Door enige vertraging in de publicatie van de uitslagen, deze week pas een verslag van de wedstrijden van zondag 15 maart. Die dag vertrokken vijf volwassen zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel naar een Masterswedstrijd in Andel. Tegelijkertijd waren achttien jeugdzwemmers in Valkenswaard te vinden voor de Minioren/Swimkickwedstrijd.

Waar het normaal vooral de jongeren zijn die de persoonlijke records weten binnen te slepen, waren dit keer ook de Masters flink op dreef. Joyce Raemaekers, Elly Scheepers, Carola Hompes, Judith van der Heijden en Jolanda van Knippenberg wisten namelijk allemaal één of meerdere PR’s te behalen. De meesten daarvan werden veroverd door Judith van der Heijden. Zij wist namelijk op alle drie haar afstanden (25m schoolslag, 25m vrije slag en 50m vrije slag) sneller dan ooit tevoren te zwemmen. De grootste tijdsverbetering was echter voor Jolanda van Knippenberg. Zij wist op de 50m vrije slag bijna drie seconden van haar tijd af te halen! In totaal behaalden de dames twee eerste plaatsen, vier tweede plaatsen en twee derde plaatsen.
Korte afstanden stonden er in Valkenswaard ook op het programma voor de jongste zwemmers van ZPK Budel. Zij stonden ingedeeld voor afstanden variërend van 25 tot 100 meter. Dat het voor Roel Vluggen zijn eerste zwemwedstrijd was, was niet te merken. Direct wist hij een eerste en tweede plaats in zijn leeftijdscategorie te behalen! Ook zusje Annabel wist flink wat seconden van haar inschrijftijden af te zwemmen en eindigde zo op de eerste en derde plaats. Daarnaast wisten Selma en Sofia van Dijk, Merlin Meurkens, Anouk van Nijmweegen, Ilse van Rooij, Marie Schuurmans en Fleur Slegers een persoonlijk record op zowel de rugslag als de schoolslag te behalen en zwom Naomi Braakhuis maar liefst 16 seconden van haar tijd op de 100m vlinderslag. Bij de iets oudere zwemmers waren het Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Kirsten Lenders en Kyra Meurkens die zowel op de 200m schoolslag als op de 200m wisselslag in een snellere tijd dan ooit tevoren wisten aan te tikken. Hierbij spande Kyra de kroon, met een verbetering van maar liefst 13 seconden op de 200m wisselslag. In totaal behaalden de jonge zwemmers negen eerste plaatsen, zes tweede plaatsen en zes derde plaatsen. Voor de volledige uitslag van deze wedstrijden, kijk op www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.