Solo wedstrijdWedstrijd-nieuws

Regen van persoonlijke records én limieten bij ZPK Budel

Posted at 2 maart 2015 | By : | Categories : Solo wedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Regen van persoonlijke records én limieten bij ZPK Budel

Op zondag 1 maart reisde een klein groepje zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel af naar Sint-Oedenrode voor deel 5 van de Solocompetitie. Dat deze wedstrijden om de individuele prestaties gaat was duidelijk, daar de strijd om persoonlijke records en limieten losbarstte. De eerste onderlinge race die werd gestreden, betrof de 50m vlinderslag. Bij de dames werd deze gewonnen door Carola Hompes, die finishte in 0:35.85. De tweede plaats werd behaald door Jonie Meurkens en Mirte Giesberts werd dankzij haar nieuwe persoonlijke record vierde. Bij de heren was het Jasper Thielens die als eerste van ZPK Budel aantikte. Met zijn 0:31.84 had hij tevens weer een nieuw limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te pakken. Hetzelfde gold voor Quint van Rixtel die zijn oude tijd met ruim drie seconden verbeterde naar een 0:37.09. Andere grote verbeteringen in deze race kwamen van Tygo van Rixtel en Jesse Thielens. Hierna stond de 100m vrije slag op het programma en ook al stonden ze nog na te puffen van de vorige race, Mirte Giesberts en Jesse Thielens wisten hun tweede persoonlijke record binnen te slepen. Ook Sven Lenders, die voor de eerste keer aan de startblokken verscheen, wist bijna zes seconden van zijn tijd af te snoepen. Maar ook op de schoolslag vlogen de seconden eraf. Zo wist Noor Segers op de 100 meter haar tijd met maar liefst vier seconden aan te scherpen en Kirsten Lenders en Kyra Meurkens verbeterden hun tijd op de 200 meter met respectievelijk twee en vijftien seconden. De grootste verbetering van de dag was echter voor Ruben Smit, die op dezelfde afstand ruim twintig seconden van zijn tijd afhaalde! Deze trend werd voortgezet op de 200m wisselslag, daar alle zwemmers van ZPK Budel die hierop uitkwamen (Noor Segers, Britt Slegers, Jonie Meurkens, Kirsten Lenders, Mirte Giesberts, Tom de Haas en Sven Lenders), een nieuwe persoonlijk record wisten te behalen. Tevens wist Sven Lenders zijn tijd op de 100m rugslag met vier seconden te verbeteren en ook de jonge Merlin Meurkens zwom een persoonlijk record (2:01.25) op dezelfde afstand.

Hierna was het weer de beurt aan Jasper Thielens, die vastberaden was weer een nieuw limiet te behalen en wel op de 100m vlinderslag. Dankzij zijn keurig opgebouwde race tikte hij aan in 1:13.75, verbeterde hij ruim 5 seconden en inderdaad, zijn vijfde limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen was binnen! Maar ook Kyra Meurkens had de smaak te pakken. Na haar grote verbetering op de 200m schoolslag, wist ze ook op de 200m vrije slag een mooi persoonlijk record te zwemmen. Ze tikte namelijk aan in 3:03.39 en verbeterde haar tijd zo met ruim veertien seconden! Tenslotte wisten ook Ruben Smit en Tygo van Rixtel op dezelfde afstand een persoonlijk record aan hun lijstje toe te voegen. Met in totaal maar liefst 31 persoonlijke records én drie nieuwe limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen gingen de zwemmers en coaches dan ook tevreden naar huis. Voor de volledige uitslag van deze wedstrijd verwijzen we u naar onze onlangs vernieuwde website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.