Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Noor Segers naar Speedo Jaargangwedstrijden te Leiden!

Posted at 22 februari 2015 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Noor Segers naar Speedo Jaargangwedstrijden te Leiden!

Ieder jaar komen de snelste minioren-zwemmers van Nederland tegen elkaar uit tijdens de Speedo Jaargangwedstrijden. Dit jaar werd in Leiden alweer de 30e editie georganiseerd en wel in het weekend van 21 en 22 februari.

Om aan het grootse zwemevenement deel te mogen nemen, dient een zwemmer op een bepaalde afstand bij de beste 18 zwemmers van het land te behoren. Met de verschillende afstanden verdeeld over de twee wedstrijddagen leidde dit dan ook tot een druk bezet deelnemersveld, met maar liefst 286 zwemmers van 98 verschillende Nederlandse zwemverenigingen. Onder hen ook één zwemmer van Zwem- en Poloklub Budel, namelijk de 9-jarige Noor Segers.

 

Noor mocht twee keer aan de startblokken verschijnen. Allereerst had zij zich gekwalificeerd voor de 100m wisselslag. Noor was vastbesloten een persoonlijk record te halen en beet zich dan ook vast in haar sterke tegenstanders. Ze wist haar inschrijftijd met ruim één seconde aan te scherpen naar een 1:31.20. Hiermee eindigde ze op de 13e plaats. Nog moe van de eerste race mocht ze niet veel later nog eens het frisse water in voor de 100m schoolslag. Ze ging hard van start, wat maakte dat ze halverwege de laatste baan de man met de hamer tegenkwam. Een persoonlijk record zat er niet in, maar met haar 1:44.69 wist ze gelukkig nog erg dicht in de buurt van haar inschrijftijd te blijven en op een keurige 14e plaats te eindigen. Een eer om tot de top van Nederland te behoren!
2015-02-22 15.27.25

Comments are closed.