MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Masters Zwem- en Poloklub Budel vlammen in Veldhoven!

Posted at 9 februari 2015 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Masters Zwem- en Poloklub Budel vlammen in Veldhoven!

Nu de groep in een jaar tijd twee keer zo groot is geworden en er daardoor ook steeds meer plezier én succes ervaren wordt tijdens de wedstrijden, hadden de Masters van Zwem- en Poloklub Budel zichzelf een nieuw doel voor 2015 gesteld: deelname aan de Masters Zuidelijke Cirkel. In deze competitiewedstrijd op zowel persoonlijk als teamniveau, wordt gestreden middels een zestal wedstrijden in Noord-Brabant.

Op zondag 8 februari vond deel 1 van deze competitie plaats in Veldhoven; 10 Masters van ZPK Budel deden mee. De wedstrijd werd namens ZPK Budel geopend door de damesestafetteploeg Jolanda van Knippenberg, Lilian Kelly, Karin Smolders en Judith van der Heijden. Zij kwamen uit op de 4 x 50m wisselslag en wisten circa acht seconden van hun tijd af te halen. Met hun 2:57.17 behaalden ze dan ook de 2e plaats in hun leeftijdscategorie.

Hierna stond de 50m vrije slag op het programma. Wiljo Mackus en Jos Zentjens wisten aardig in de buurt van hun inschrijftijd te blijven en behaalden respectievelijk de 1e en 3e plaats in hun leeftijdscategorie. Het was daarentegen Joost van Eerdt die met zijn 32.09 als enige op deze afstand een nieuw persoonlijk record wist neer te zetten! Tijdens de 200m schoolslag was het Lilian Kelly die liet zien hoe je een race op moest bouwen. Niet alleen wist zij haar eindtijd met maar liefst zes seconden te verbeteren, ook haar tussentijden op de 50 en 100 meter waren goed voor nieuwe persoonlijke records! Met haar 4:28.51 eindigde ze op de 1e plaats in haar leeftijdscategorie. Een onderlinge strijd op de 25m rugslag werd gestreden tussen teamgenoten Karin Smolders en Jolanda van Knippenberg. Het was Jolanda die met haar 0:19.25 als eerste aantikte, maar de 0:20.79 van Karin was goed voor een 3e plaats in haar leeftijdscategorie. Ook Edward van Nijmweegen en Carola Hompes gingen het duel met elkaar aan op de 100m vrije slag. Het was Carola die met een minimaal verschil als eerste aantikte in 1:11.85, maar een persoonlijk record werd gezwommen door Edward die finishte in 1:11.91. Tevens wist Joost van Eerdt op hetzelfde nummer wederom zijn tijd te verbeteren, door te eindigen in 1:13.46. Een van de laatste persoonlijke nummers de op het programma stond was de 25m vrije slag. Een afstand waarop Joyce Raemaekers er als een speer vandoor ging. Dankzij haar snelle 0:14.05 wist ze de concurrentie ver voor te blijven en eindigde ze op de eerste plaats in haar leeftijdscategorie. Ook Judith van der Heijden wist op dezelfde afstand een nieuw persoonlijke record neer te zetten, door te finishen in 0:17.58.

De wedstrijd werd tenslotte afgesloten met een nogal unieke estafette; de 25/50/75/100 meter vrije slag. Deze estafette wordt door vier personen gezwommen, waarbij iedere zwemmer één van de afstanden voor zijn rekening neemt. Namens ZPK Budel werd hieraan deelgenomen door twee estafetteteams. Beiden wisten op de tweede plaats in hun leeftijdscategorie te eindigen, maar een extra pluim werd verdiend door het team bestaande uit Jolanda van Knippenberg, Karin Smolders, Joost van Eerdt en Jos Zentjens. Zij wisten maar liefst 14 seconden van hun inschrijftijd af te halen! Chapeau!

Klik hier voor de volledige uitslag.

Joost van Eerdt

Comments are closed.