Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Lage opkomst, maar grootse prestaties voor minioren ZPK Budel

Posted at 27 januari 2015 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Lage opkomst, maar grootse prestaties voor minioren ZPK Budel

Zondag 25 januari stond de Miniorenwedstrijd deel 3 op het programma; een wedstrijd waar enkel de jongste zwemmers aan deel mogen nemen. Waar Zwem- en Poloklub Budel normaal met een grote groep aanwezig is, was de opkomst dit keer extreem laag. De weersomstandigheden en de griep maakten dat zelfs op het laatste moment nog een paar afmeldingen binnenkwamen. Uiteindelijk reisden er die ochtend dan ook slechts twee zwemmers af naar Veldhoven, om zich van hun beste kant te laten zien. Die twee doorzetters waren de 10-jarige Naomi Braakhuis en de 9-jarige Britt Slegers. Beide dames stond een pittig programma te wachten. Zo mocht Naomi het spits afbijten met de 400 meter vrije slag. Het was voor haar de eerste keer dat zij zo’n lange afstand in een wedstrijd zwom, maar ze ging er vol goede moed tegenaan. Ze ging hard van start en wist de eerste 100 meter zelfs sneller dan ooit tevoren te zwemmen. Uiteindelijk tikte ze aan in een tijd van 8:16.93, waarmee ze een mooie derde plaats wist te behalen. Nog moe van de eerste race stond haar niet veel later ook nog een 100 meter wisselslag te wachten. Deze afstand eindigde jammer genoeg in een diskwalificatie, waardoor ze niet in de ranking werd opgenomen. De tweede zwemster van ZPK Budel, Britt Slegers, mocht aan de startblokken verschijnen voor de 200 meter wisselslag. Ook voor haar was het de eerste keer dat zij deze afstand in een wedstrijd zwom, maar het ging haar erg goed af. Ze had haar race goed opgebouwd en wist zo in een tijd van 3:35.43 met ruime voorsprong op de eerste plaats te eindigen. Na een korte rustpauze mocht ze later ook nog eens op de 50 meter vrije slag uitkomen. Alsof het niets was verbrak ze haar persoonlijk record met ruim twee seconden. Ook hierop wist ze haar concurrenten weer ver achter zich te laten. Met bijna acht seconden voorsprong eindigde ze dan ook op de eerste plaats. Naomi en Britt, gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

Comments are closed.