MastersNK MastersWedstrijd-nieuws

ZPK Budel verovert 17 medailles tijdens ONMK Heerenveen!

Posted at 25 januari 2015 | By : | Categories : Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel verovert 17 medailles tijdens ONMK Heerenveen!

Van vrijdag 23 t/m zondag 25 januari waren de Masters van Zwem- en Poloklub Budel te vinden in Heerenveen, voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. In het Friese zwemstadion waren maar liefst 860 zwemmers van 20 jaar of ouder, aanwezig. ZPK Budel behoorde tot een van de grootste teams, met maar liefst 16 deelnemers: Jan-Pieter Broos, Joost van Eerdt, Dyon de Greef, Rick de Greef, Judith van der Heijden, Carola Hompes, Ruud Kennis, Wiljo Mackus, Edward van Nijmweegen, Ingrid Noten, Joyce Raemaekers, Albert Roosenboom, Elly Scheepers, Karin Smolders, Miriam Stevens en Jos Zentjens. In totaal waren zij goed voor 47 persoonlijke starts en 15 estafettes. Zij werden daarin gecoacht door trainster Marlie van den Heuvel.

 

De wedstrijd werd vrijdagochtend geopend door Carola Hompes, die aan de startblokken mocht verschijnen voor de 1500m vrije slag. Ze wist ruim 40 seconden van haar tijd af te zwemmen en behaalde met haar 23:59.64 een nieuw clubrecord én een vijfde plaats in het klassement. Ook voor de heren stond er die dag een lange afstand op het programma; de 800m vrije slag. Hierop kwam Albert Roosenboom uit. Hij haalde maar liefst 22 seconden van zijn tijd en zijn 11:26.13 werd beloond met brons. De eerste medaille voor ZPK Budel was binnen! Ook Rick de Greef werd de eerste dag al meteen een medaille te behalen. Dankzij zijn 2:17.40 op de 200 meter wisselslag, wist hij na een zeer spannende race een mooie zilveren plak te veroveren! Ter afsluiting van de eerste wedstrijddag wisten Judith van der Heijden, Ingrid Noten, Miriam Stevens en Karin Smolders ieder nog eens een mooie zilveren medaille binnen te slepen op de estafette 4 x 50 meter wisselslag dames.

’s Zaterdags waren het Jos Zentjens, Joyce Raemaekers en Elly scheepers die het spits mochten afbijten op de 50m rugslag. Jos en Joyce behaalden een mooie plaats in de top 10 en Elly wist maar liefst twee seconden van haar tijd af te zwemmen. Ook op de 100m vrije slag werd er goed gepresteerd. Wiljo Mackus, Ruud Kennis, Karin Smolders en Miriam Stevens doken onder hun persoonlijke record en Jos Zentjens snoepte zelfs zes seconden van zijn tijd af. Het bleek aanstekelijk te werken, want tijdens de 50m schoolslag was het vervolgens Jan-Pieter Broos die ruim acht seconden van zijn tijd af wist te halen. Tevens wist Rick de Greef op dezelfde afstand zijn concurrenten met 0:30.64 ruim voor te blijven, waarna hij zijn eerste gouden medaille uitgereikt kreeg! Tenslotte eindigde de zaterdag met de estafette 4 x 50m wisselslag gemengd, waarbij Elly Scheepers, Jan-Pieter Broos, Edward van Nijmweegen en Judith van der Heijden samen maar liefst vijf seconden van hun inschrijftijd af wisten te halen.

’s Zondags was de laatste wedstrijddag, maar ondanks de vermoeidheid werd er toch nog flink geknald door de zwemmers. Dat begon al met de 1500 meter vrije slag, die zondagochtend voor de heren op het programma stond. Dyon de Greef en Albert Roosenboom mochten het in dezelfde serie tegen elkaar opnemen. De onderlinge race werd gewonnen door Dyon. Hij tikte aan in 21:55.07, verbeterde 28 seconden en eindigde op de 5e plaats in zijn leeftijdscategorie. Het was daarentegen Albert, die weer een mooie medaille wist binnen te slepen! Hij tikte aan in 22:00.73, verbeterde ruim 18 seconden en behaalde de tweede plaats in zijn leeftijdscategorie. Gelukkig volgde voor Dyon niet veel later nog een moment van revanche. Samen met Carola Hompes, Joyce Raemaekers en Wiljo Mackus mocht hij starten op de estafette 4 x 100 meter vrije slag, waarvoor een podiumkans was. Het team maakte van deze mogelijkheid realiteit. Ze finishten in 4:32.68 en namen een mooie zilveren medaille mee naar huis! Maar ook de tweede estafetteploeg van ZPK Budel liet zich van haar beste kant zien! Judith van der Heijden, Edward van Nijmweegen, Elly Scheepers en Ruud Kennis tikten aan in 5:13.69 en wonnen het brons. Toch bleef het hier niet bij, er stonden immers nog een aantal persoonlijke starts op het programma. Zo kwamen bijna alle zwemmers uit op de 50 meter vrije slag, waarop ze allen nog uitstekend wisten te presteren. Uitschieters daarin waren Karin Smolders en Jan-Pieter Broos, die aan het einde van het toernooi allebei toch nog bijna vier seconden van hun inschrijftijd af wisten te halen! Als kers op de taart mocht Rick de Greef nog een keer knallen op de 100m wisselslag. Hij zwom een 1:00.71, kreeg het goud omgehangen en werd ook op deze afstand beloond met de titel Nederlands Kampioen heren 30+. Een mooie afsluiting van een geweldig toernooi! Met in totaal maar liefst 17 medailles op zak reisden de zwemmers dan ook trots terug naar Budel! Voor de complete uitslag van de ONMK Heerenveen, klik hier.

Nk Masters team 2015 Heerenveen

Nk Masters team 2015 Heerenveen

 

 

Comments are closed.