CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel behoudt eerste plaats in poule Nationale Zwemcompetitie!

Posted at 18 januari 2015 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel behoudt eerste plaats in poule Nationale Zwemcompetitie!

Op zondag 18 januari vertrokken 23 zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel naar Helmond voor deel 3 van de Nationale Zwemcompetitie. Hier namen ze het op tegen directe pouleconcurrenten EOZC uit Oirschot, Thalassa uit Geldrop en De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. De sfeer zat er direct goed in en dus juichte het team de 4 x 50 meter wisselslag estafetteploeg met Neel Steensels, Rick de Greef, Ruben Smit en Dyon de Greef naar de eerste plaats. Daarnaast ging Neel zo snel van start op de rugslag, dat hij met zijn tijd (0:36.77) ook nog eens het limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen wist te behalen! Het tweede estafetteteam, welke bestond uit: Quint van Rixtel, Tom de Haas, Tygo van Rixtel en Olaf Klein Zieverink, wist hun inschrijftijd met zo’n tien seconden te verbeteren en daarmee een vijfde plaats te behalen. Na de estafettes mochten alle zwemmers ook twee keer individueel aan de startblokken verschijnen. Het spits werd hierin afgebeten door de jongsten van het stel: Merlin Meurkens en Marie Schuurmans. Zij gingen van start op de 25 meter vlinderslag en zwommen voor de eerste keer de 50 meter rugslag. Dit zou je echter niet zeggen, daar ze op deze afstand respectievelijk het zilver en het goud mee naar huis namen. Maar er waren meer zwemmers die het er goed vanaf brachten op de rugslag. Zo verbeterden Kaat Steensels, Kyra Meurkens, Kirsten Lenders en Ruben Smit hun tijd op de 50 meter rugslag ieder met circa twee seconden, zwommen Noor Segers en Britt Slegers op dezelfde afstand circa vier seconden van hun inschrijftijd af en snoepte Jonie Meurkens maar liefst vijf seconden van haar tijd op de 100 meter rugslag af. De grootste verbetering van de dag was echter voor Tygo van Rixtel, die maar liefst vijf seconden van zijn tijd op de 50 meter rugslag af wist te zwemmen. Daarnaast werd er ook nog uitstekend gepresteerd door Tom de Haas, die bijna vier seconden van zijn tijd op de 50 meter vrije slag afhaalde, verbeterde Kaat Steensels haar tijd op de 50 meter schoolslag met ruim twee seconden en wisten Kyra Meurkens, Kirsten Lenders en Ruben Smit ook nog een aantal seconden van hun tijd op de 100 meter wisselslag af te halen. Tenslotte werd de wedstrijd ook weer afgesloten met een aantal estafettes. Zo mochten Kyra Meurkens, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens en Mirte Giesberts voor de laatste keer aan de startblokken verschijnen voor de 4 x 50 meter wisselslag, waarop ze als eerste wisten te finishen en werd er ook als eerste aangetikt op de 4 x 25 meter schoolslag, die werd gezwommen door Jesse Thielens, Britt Slegers, Tygo van Rixtel en Noor Segers. Al met al werden er op de individuele afstanden maar liefst 10 eerste plaatsen, 7 tweede plaatsen en 5 derde plaatsen behaald. Tevens staat ZPK Budel dankzij de geweldige prestaties nog steeds op de eerste plaats in de poule van de Nationale Zwemcompetitie, waar zij inmiddels meer dan 100 punten voorsprong heeft genomen op de nummer twee. De promotie naar een hogere poule komt daarmee steeds meer in zicht! Voor de totale uitslag van de derde competitiewedstrijd, kijk op: www.zpkbudel.nl.

20150118Tygo

Comments are closed.