MastersNK MastersWedstrijd-nieuws

ZPK Budel Masters klaar voor Nederlandse Zwemkampioenschappen

Posted at 14 januari 2015 | By : | Categories : Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel Masters klaar voor Nederlandse Zwemkampioenschappen

In het weekend van 23, 24 en 25 januari worden in Heerenveen de Nederlandse Zwemkampioenschappen Masters gehouden. Vorig jaar bij de NK in Zwolle kwamen 13 zwemmers uit voor ZPK Budel. Door het grote enthousiasme van oud zwemmers en geïnteresseerden is de huidige Masters groep bijna verdubbeld, waardoor we dit jaar met 18 zwemmers aan de startblokken verschijnen.

2 Keer per jaar worden de Nederlands kampioenschappen voor Masters gehouden, de lange baan (50m bad) en korte baan (25m bad). In Heerenveen wordt de korte baan gezwommen.

ZPK Budel heeft zich ingeschreven met 60 persoonlijke starts en 19 estafettes, het wordt dus een druk programma. De zwemmers die voor ZPK Budel uit gaan komen zijn: Joost van Eerdt, Dyon de Greef, Rick de Greef, Carola Hompes, Ruud Kennis, Jolanda van Knippenberg, Miriam Stevens, Wiljo Mackus, Edward van Nijmweegen, Ingrid Noten, Joyce Raemaekers, Albert Roosenboom, Jan-Pieter Broos, Judith van der Heijden, Jos Zentjens, Lilian Kelly, Karin Smolders en Elly Scheepers. Hierbij zitten ook diverse serieuze medaillekansen bij voor Rick de Greef op de 50m schoolslag en op de 100m wisselslag, Jos Zentjens op de 200m vrije slag en Albert Roosenboom op de 800m vrije slag en op de 1500m vrije slag. Ook bij de estafettes zijn er medaille kansen bij de 4 x 50 meter wisselslag dames (Jolanda, Ingrid, Miriam en Karin), bij de 4 x 100m vrij gemengd (Dyon, Carola, Joyce en Wiljo) en tot slot bij de 4 x 100m vrij gemengd (Judith, Edward, Elly en Ruud).

Kortom er staat de Masters een zeer spannend weekend te wachten! Toch belooft het ook vooral een heel leuk weekend te worden, daar we te maken hebben met een hele hechte groep. Zo zijn ze al jaren iedere woensdagavond te vinden in de Cambrinus Bar te Budel, waar ze na de training nog gezellig samen wat drinken. Ze waren dan ook erg vereerd dat eigenaar Denis Pront er voor zorgde onze professionele uitstraling en dat alle deelnemers die nog geen trainingspak hadden, er nu ook een in hun bezit hebben. Zij willen Denis dan ook hartelijk danken voor de sponsoring!
Wil je de prestaties van de Masters van ZPK Budel tijdens de ONMK te Heerenveen live volgen? Kijk dan in het weekend van 23-25 januari op: http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/

2015 MastersHeerenveen

Comments are closed.