Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

ZPK Budel presteert super tijdens Brabantse Winter Kampioenschappen!

Posted at 11 januari 2015 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel presteert super tijdens Brabantse Winter Kampioenschappen!

Op zaterdag 10 en zondag 11 januari werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de Brabantse Winter Kampioenschappen georganiseerd (BWK). Een wedstrijd waarbij vijf persoonlijke afstanden (100m vlinderslag, 100m rugslag, 100m schoolslag, 100m vrije slag en 200m wisselslag) en een aantal estafettes centraal stonden.

Selectie voor deze kampioenschappen vonden eerder plaats op basis van de vooraf door de KNZB vastgestelde limieten. Hieraan wisten vier zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel te voldoen: Rick de Greef, Jasper Thielens, Quint van Rixtel en Neel Steensels. Helaas moest Jasper de wedstrijd door omstandigheden aan zich voorbij laten gaan. Toch kan hij trots zijn op het feit dat hij tot de beste zwemmers van Noord-Brabant behoort! Voor ZPK Budel werd het spits afgebeten door Neel Steensels. Hij kwam ‘s zaterdags uit op de 100m rugslag. Hij stond ingeschreven met een tijd van 1:18.12, wat dus al ruim onder de limiet van 1:20.50 was. Toch wist hij zijn tijd tijdens de wedstrijd nog verder aan te scherpen naar een 1:18.00. Dit leverde hem een mooie 13e plaats op.

‘s Zondags waren het Rick de Greef en Quint van Rixtel die aan de startblokken mochten verschijnen. Beiden hadden zich weten te plaatsen voor de 100m vrije slag en de 100m schoolslag. Allereerst stond de 100m vrije slag op het programma. Rick stond opgesteld met een inschrijftijd van 0:54.11 en wist uiteindelijk te finishen in een tijd van 0:54.59. Hiermee bleef hij niet alleen keurig in de buurt van zijn inschrijftijd, maar wist hij ook nog eens een mooie 8e plaats in zijn leeftijdscategorie te behalen. Ook Quint wist op dezelfde afstand in de top 10 te eindigen, maar dit was niet de enige verassing. Ook wist hij zijn inschrijftijd van slechts één maand oud (1:07.28) aan flarden te zwemmen en uiteindelijk in 1:04.47 aan te tikken! Dit maakte dat hij van de 13e naar de 9e plaats in de ranking steeg! Natuurlijk hadden de heren na deze prestaties de smaak te pakken en dat bleek ook wel uit de uitslag van de 100m schoolslag. Zo stond Quint van Rixtel opgesteld met een inschrijftijd van 1:28.36, maar finishte hij in 1:26.46, wat goed was voor een 10e plaats in zijn leeftijdscategorie. Rick de Greef maakte het succes tijdens de BWK voor ZPK Budel compleet. Met zijn inschrijftijd van 1.12.44 stond hij voor de wedstrijd als 13e ingedeeld, maar door zijn voortreffelijke race, waarbij hij aantikte in 1:09.85, wist hij naar een 8e plaats te klimmen! Heren, gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties! ZPK Budel is trots op jullie!

Comments are closed.