Solo wedstrijdWedstrijd-nieuws

Eén clubrecord en vijf nieuwe limieten bij Zwem- en Poloklub Budel!

Posted at 2 november 2014 | By : | Categories : Solo wedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Eén clubrecord en vijf nieuwe limieten bij Zwem- en Poloklub Budel!

Terwijl velen afgelopen zondag buiten aan het genieten waren van het nazomerweer, reisde een deel van Zwem- en Poloklub Budel af naar Deurne voor de Solowedstrijd deel 2. Gelukkig resulteerden de prestaties veelal ook in een positief en zonnig gevoel onder de aanwezigen in het zwembad. Dit gebeurde al bij de openingsserie van de wedstrijd, waarin Carola Hompes van start ging op de 400 meter vrije slag. Met een tijd van 5:48.98 wist zij haar acht jaar oude persoonlijke record met ruim tien seconden te verbeteren. Deze sfeer werd doorgezet tijdens de daarop volgende 50 meter vlinderslag. Bij de dames waren het Mirte Giesberts, Kyra Meurkens en Jonie Meurkens die een nieuw persoonlijk record zwommen. Daarnaast wist Jonie Meurkens met haar 0:37.22 zelfs een limiet voor zowel de Regionale Sprint Kampioenschappen als de Brabantse Zomer Kampioenschappen te behalen! Bij de heren waren het Quint van Rixtel, Jasper Thielens en Ruben Smit die hun inschrijftijd flink aanscherpten. De tijden van Jasper (0:33.90) en Ruben (0:35.25) waren tevens goed voor een startbewijs voor de Regionale Sprint Kampioenschappen welke eind november worden georganiseerd. Na hen mochten de jongsten van het stel aan de startblokken verschijnen voor de 100 meter wisselslag. Merlin Meurkens, Britt Slegers en Noor Segers wisten een mooi persoonlijk record neer te zetten, maar alle eer ging toch naar Naomi Braakhuis die met haar verbetering van ruim 21 seconden de grootste verbetering van de dag op haar naam wist te zetten! Na een korte pauze was de iets oudere jeugd weer aan de beurt, ditmaal voor de 100 meter vrije slag. Jonie Meurkens, Mirte Giesberts, Jasper Thielens, Quint van Rixtel, Neel Steensels, Ruben Smit, Tom de Haas en Olaf Klein Zieverink wisten hun inschrijftijd flink te verbeteren. Jasper Thielens wist met zijn ruime verbetering van zes seconden (1:04.88) zelfs een limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen te behalen! Quint van Rixtel en Neel Steensels grepen er helaas net naast, maar waren vastbesloten te revancheren tijdens de 200 meter schoolslag. Beide zwommen wederom een mooi persoonlijk record en Quint wist met zijn 3:14.34 zelfs zijn eigen eerder behaalde clubrecord uit de boeken te zwemmen. Het laatste individuele nummer dat tenslotte op het programma stond, was de 100 meter vlinderslag. Een pittig nummer waarbij Jasper Thielens nogmaals liet zien flink in vorm te zijn. Hij tikte aan in 1:19.01 en wist daarmee ruim tien seconden van zijn inschrijftijd af te halen. Allen van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties!

Comments are closed.