MastersWedstrijd-nieuwsZuidelijke cirkel

Jos Zentjens is weer back in business!

Posted at 28 oktober 2014 | By : | Categories : Masters,Wedstrijd-nieuws,Zuidelijke cirkel | Reacties uitgeschakeld voor Jos Zentjens is weer back in business!

Een aantal van jullie kennen hem misschien nog: oud-zwemleraar Jos Zentjens. Na een pauze van circa 35 jaar begon het aan het begin van dit jaar weer bij hem te kriebelen. De eerste editie van de Open Cranendonckse Zwem Kampioenschappen werd eind maart georganiseerd en Jos was benieuwd wat hij na al die jaren nog in het water zou presteren. Al gauw bleek dat hij het nog niet verleerd was en dat hij gewoonweg prachtige tijden zwom. Reden voor hem om zich aan te sluiten bij de Masters van Zwem- en Poloklub Budel. Nu, een half jaar later, is Jos fanatiek aan het trainen voor de Nederlandse Masters Kampioenschappen, die van 23 t/m 25 januari 2015 in Heerenveen worden gehouden. Echter, om aan deze wedstrijd deel te kunnen nemen moeten eerst de nodige inschrijftijden worden behaald en dus nam Jos afgelopen zondag, samen met zwemcollega’s Lilian Kelly en Jolanda van Knippenberg, deel aan een Masters-zwemwedstrijd in Boxtel. De afstanden die Jos had uitgekozen waren de 200 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Twee pittige afstanden voor een eerste wedstrijd, maar tactisch gezien wel slim. Doordat de tussentijden op de 50 en 100 meter ook werden gemeten, had Jos op deze manier namelijk direct vijf inschrijftijden voor de NK Masters te pakken. Maar ook zijn tijden logen er niet om. Met een tijd van 2.53.20 op de 200 meter vrije slag en een tijd van 1.40.36 op de 100 meter schoolslag werd Jos twee keer tweede in zijn leeftijdscategorie (55+). Ook Jolanda van Knippenberg (45+), die tot nu toe altijd voor de rugslag ging, wilde haar lijstje uitbreiden en besloot dit keer voor maar liefst drie afstanden te gaan: de 25 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag en 50 meter vrije slag. Op de 25 meter vlinderslag wist ze onder de 20 seconden te duiken en ook op de andere twee afstanden wist zij in een mooie tijd en zonder diskwalificaties te finishen. Een mogelijke drive was misschien wel de zeer bekende tegenstander op de eerste twee afstanden. Zus Lilian Kelly had zich namelijk ook ingeschreven voor de 25 meter vlinderslag en 100 meter wisselslag en kwam in dezelfde series als Jolanda uit. Trots was Lilian dat ze haar 100 meter wisselslag onder de twee minuten wist te zwemmen en op de 25 meter vlinderslag wist ze zelfs als eerste in haar leeftijdscategorie (50+) te finishen. Hiermee is de eerste stap richting de NK Masters gezet en zullen deze toppers met mooie inschrijftijden aan de startblokken kunnen verschijnen!

Comments are closed.