CompetitieWedstrijd-nieuws

ZPK Budel tweede in tussenklassement Nationale Zwemcompetitie!

Posted at 25 oktober 2014 | By : | Categories : Competitie,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel tweede in tussenklassement Nationale Zwemcompetitie!

Ruim twee weken geleden reisden de zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel af naar Tilburg voor deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie. In deze competitie, die bestaat uit vijf wedstrijden, strijden zwemverenigingen uit heel Nederland tegen elkaar om de hoogste positie in het puntenklassement. Na een degradatie vorig seizoen komt ZPK Budel dit seizoen uit in de derde klasse van District Zuid. Hierin strijden de zwemmers tegen 13 andere verenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Dat de zwemmers tijdens de eerste wedstrijd goed gepresteerd hadden was al te zien aan de gezwommen tijden en de gewonnen medailles, maar hoe ZPK Budel gepresteerd had ten opzichte van de andere verenigingen, dat was tot afgelopen weekend nog onbekend. Reden hiervoor was dat de Limburgse verenigingen hun wedstrijd wat later op de agenda hadden staan. Nu ook hun uitslagen binnen zijn gekomen, is de eerste tussenstand eindelijk opgemaakt. ZPK Budel is met 1603.21 punten op een mooie tweede plaats geëindigd. Alleen de Venlose zwemvereniging ROB moesten zij met 1588.42 punten voor laten gaan. Daarnaast worden zij op de voet gevolgd door zwemvereniging De Dokkelaers uit Hilvarenbeek, die slechts 8.19 punten van ZPK Budel verwijderd is. Taak aan onze Buulse zwemmers dus, om de volgende competitiewedstrijden ook op dit niveau te presteren. Hier hoeven zij overigens niet lang meer op te wachten. De tweede competitiewedstrijd staat namelijk gepland op zondag 16 november en wordt georganiseerd in ons eigen Zuiderpoortbad. Wilt u de zwemmers komen aanmoedigen, dan bent u vanaf 14:00 uur van harte welkom!

 

Comments are closed.