Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Eerste thuiswedstrijd levert ZPK Budel maar liefst 22 medailles op!

Posted at 5 oktober 2014 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Eerste thuiswedstrijd levert ZPK Budel maar liefst 22 medailles op!

Op zondag 5 oktober zwom Zwem- en Poloklub Budel haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het ging hierbij om een combinatie van een Swimkick- en een Miniorenwedstrijd, beide gericht op de jongste zwemmertjes (6 t/m 13 jaar). Voor welk van de twee wedstrijden de zwemmers mogen uitkomen, hangt af van de wedstrijdervaring en de conditie. Zo verschijnen tijdens de Swimkickwedstrijd voornamelijk de nog wat minder ervaren zwemmers aan de startblokken en doen de kinderen met wat meer wedstrijdervaring mee aan de Miniorenwedstrijd.

 

Swimkickwedstrijd

De zwemmers die aan deze wedstrijd deelnamen mochten twee keer een individuele race zwemmen. Eén keer zwommen ze de rugslag en de andere keer de schoolslag. Dit over een afstand van 25 of 50 meter, afhankelijk van de leeftijd. Voor ZPK Budel kwamen er in deze categorie 13 zwemmers uit, waaronder ook een aantal kinderen die pas net een paar weken lid zijn, namelijk: Admir Dzananovic, Selma van Dijk en Sofia van Dijk. Ondanks dat ze nog veel over de verschillende zwemtechnieken moeten leren, gaven ze zich volledig en eindigden ze alle drie zelfs nog op het erepodium! Admir won op beide races een zilveren medaille, Selma nam het brons op de 25m schoolslag mee naar huis en zus Sofia pakte het brons op de 25m rugslag. Een prima begin van hun zwemcarrière! In een iets jongere leeftijdscategorie waren het Merlin Meurkens, Marie Schuurmans en Fleur Slegers die na het zwemmen van dezelfde afstanden op het erepodium mochten klimmen. Merlin won twee gouden medailles en Marie en Fleur wonnen ieder één keer het zilver en één keer het brons. In dezelfde categorie was het Stijn Lukken die op de 25m schoolslag een clubrecord uit 2009 uit de boeken wisten te zwemmen. Verder was Robin Sopar de enige van ZPK Budel die uitkwam op de 50m rugslag en 50m schoolslag. Ook hij werd tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen, hij won namelijk op beide afstanden het goud. De grootste verbetering tijdens de Swimkickwedstrijd was van Anouk van Nijmweegen. Zij wist op de 25m rugslag maar liefst 7,5 seconden van haar inschrijftijd af te halen!

 

Miniorenwedstrijd

Aan de Miniorenwedstrijd namen 10 zwemmers van ZPK Budel deel. Zij hebben al wat meer wedstrijdervaring en waren daarom ook ingeschreven op afstanden van 50 tot 200 meter. Het vaakst aan de startblokken verschenen Naomi Braakhuis, Tygo van Rixtel en Jesse Thielens. Zij zwommen de 100m vrije slag, 100m rugslag en 100m schoolslag. Ook al zwom Naomi een mooi persoonlijk record op de 100m schoolslag, het waren Tygo en Jesse die er met de medailles vandoor gingen. Zo won Tygo op alle drie de afstanden een zilveren medaille en pakje Jesse drie keer het brons. Voor Noor Segers en Britt Slegers stond er de 50m vlinderslag en de 100m schoolslag op het programma. Noor pakte het goud op de 50m vlinderslag en behaalde een nieuw persoonlijk record op de 100m schoolslag, waarmee ze nog eens op de eerste plaats eindigde. Britt behaalde op dezelfde afstand het zilver. De pittigste afstanden van de Miniorenwedstrijd waren bewaard voor de oudste zwemmers. Zij zwommen namelijk de 200m rugslag en de 200m schoolslag. Voor Sven Lenders, Kyra Meurkens en Mirte Giesberts was het de eerste keer dat ze de 200m rugslag zwommen, een tijd verbeteren was dan ook niet mogelijk. Kirsten Lenders had de afstand twee weken ervoor toevallig wel al gezwommen en ondanks de korte rustperiode wist ze haar tijd met maar liefst 8,5 seconden te verbeteren! Op de 200m schoolslag was het alleen Quint van Rixtel die zijn persoonlijke record flink wist te verbeteren en als beloning ging hij dan ook met een zilveren medaille én een nieuw clubrecord naar huis. De grootste verbetering van de dag ging echter naar Jesse Thielens, die in totaal zo’n 20 seconden van zijn inschrijftijden af zwom. Jesse, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

 

Benieuwd naar de totale uitslag of interesse in het wedstrijdzwemmen? Klik hier voor de uitslagen.

Comments are closed.