Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Noor Segers en Britt Slegers aanwezig op Nationale Minioren Dag.

Posted at 21 september 2014 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Noor Segers en Britt Slegers aanwezig op Nationale Minioren Dag.

Waar het vorige week de Masters waren die de het nieuwe zwemseizoen aftrapten met een open water wedstrijd, zo stond afgelopen weekend geheel in het teken van de jongere zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel.

Zaterdag 20 september werd namelijk de Nationale Minioren Dag op het CIOS in Arnhem georganiseerd; een sportieve en informatieve dag voor zwemmers tot 12 jaar. Echter, om deel te mogen nemen moesten de kinderen vorig zwemseizoen wel tot de snelste 30 zwemmers van hun leeftijdscategorie behoren. Trots was ZPK Budel dan ook op de 9-jarigen Noor Segers en Britt Slegers, die samen met hun ouders en trainster naar Arnhem af mochten reizen. Gedurende de dag deden de kinderen diverse spellen, kregen ze informatie over voeding en zwommen ze met niemand minder dan Europees Kampioen Ferry Weertman en Maarten Brzoskowski. Natuurlijk werd de dag afgesloten met het scoren van handtekeningen en foto’s van de topzwemmers.

Ook zondag 21 september stond er wat voor de jeugd van ZPK Budel op de agenda. Zo werd in Sint Oedenrode deel 1 van de Solocompetitie gezwommen. De Solocompetitie bestaat uit een zestal wedstrijden waarbij de zwemmers, in tegenstelling tot de normaliter door de KNZB voorgeschreven wedstrijden, geheel zelf mogen bepalen wat zij willen zwemmen. Door diverse andere verplichtingen was de opkomst dit keer helaas gering, maar de prestaties waren er gelukkig niet minder om. Zo verbeterde Kirsten Lenders haar tijd op de 100 meter wisselslag (1.34.64) en zwom Neel Steensels een schitterende tijd op de 200 meter rugslag (2.58.79), die hij nog nooit eerder had gezwommen. Quint van Rixtel vlamde met name op de 100m schoolslag (1.31.60) door hierop bijna zeven seconden van zijn inschrijftijd af te halen, maar ook op de 50m vrije slag (0.31.38) wist hij zijn tijd nog met een seconde te verbeteren. Daarnaast werd er flink gepresteerd door Mirte Giesberts en de broers Jasper en Jesse Thielens, die op al hun drie afstanden een flinke persoonlijke record wisten te zwemmen. Tevens had Jasper de grootste verbetering van de dag door de ruim acht seconden die hij van zijn tijd op de 100m wisselslag (1.18.79) afhaalde. De wedstrijd was echter het spannendst voor Kaat Steensels en Ben Vanhout, die beide voor het eerst te maken kregen met 100 meter nummers. Ze wisten hun zenuwen echter goed onder controle te houden en lieten mooie races zien. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met een estafette 4 x 50 meter vrije slag, waarop Jasper Thielens, Quint van Rixtel, Ben Vanhout en Neel Steensels aantikten in een tijd van 2.13.80 en daarmee ruim twee seconden van hun inschrijftijd afhaalden.

Comments are closed.