MastersOpen waterWedstrijd-nieuws

Masters zoeken het Open water op.

Posted at 13 september 2014 | By : | Categories : Masters,Open water,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Masters zoeken het Open water op.

Het speelde al een tijdje, maar dit weekend is het er dan toch echt van gekomen, enkele Masters van ZPK Budel trotseerden het koude water in de Biesbosch.

Als eerste gingen Rick de Greef, Wiljo Mackus en Edward van Nijmweegen van start op de 1 km vrije slag, gevolgd door en Ingrid Noten op de zelfde afstand.

Bij de heren was het een massa start van 60 zwemmers, waarbij niet geschroomd werd door duwen en trekken een ideale zwempositie te bereiken. Door dat het startsignaal al gegeven werd voordat alle zwemmers in het water lagen, moesten de Budelse zwemmers al direct alle zeilen bijzetten om aan te sluiten bij de voorste groep. Onze topzwemmer Rick de Greef had hier het meeste last van en moest veel zwemmers voorbij zwemmen. Met een watertemperatuur van zo’n 17 graden waren vooral de eerste 300 meter zwaar en was het moeilijk de ademhaling onder controle te krijgen. Uiteindelijk wist Rick in een mooie tijd van 14:50 minuten de finish te halen. Wiljo Mackus zwom in 17:07 minuten de race uit gevolgd door Edward van Nijmweegen met een tijd van 18:29.

De dames startten zo’n 5 minuten na de heren. Ingrid Noten zou in eerste instantie alleen mee gaan om aan te moedigen, maar had zich op aandringen van de heren toch over laten halen deel te nemen aan deze wedstrijd. In een massa start van zo’n 23 dames was het ook voor haar knokken om haar zwempositie te bemachtigen. Ze zwom uiteindelijk in 20:55 minuten de eindstreep over, wat een heel mooi resultaat is, te denken dat zich totaal niet op de wedstrijd had voorbereid.

Ondanks dat het water heel erg koud was, waren de 4 Masters erg positief over de wedstrijd en zijn ze van mening dat dit zeker niet de laatste openwater wedstrijd is die ze gaan zwemmen.

Comments are closed.