ClubkampioenschappenWedstrijd-nieuws

Carola Hompes verovert titel ‘Algemeen Clubkampioen ZPK Budel’!

Posted at 5 juli 2014 | By : | Categories : Clubkampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Carola Hompes verovert titel ‘Algemeen Clubkampioen ZPK Budel’!

Zaterdag 5 juli stonden de Clubkampioenschappen van Zwem- en Poloklub Budel op het programma; een jaarlijks terugkerend evenement waaraan alle leden – van jong tot oud – deelnemen.

Dit keer mochten de zwemmers zelf aangeven welke afstanden en slagen zij wilden zwemmen. Daarbij kon worden gekozen uit 25-meter nummers en 50-meter nummers, die over alle vier de slagen (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag) konden worden afgelegd. Daar iedere zwemmer andere programmanummers kiest en de gezwommen tijden niet simpelweg met elkaar te vergelijken zijn, werd de einduitslag bepaald aan de hand van de prestatie (FINA-punten) over de drie best gezwommen afstanden. Prijzen werden per leeftijdscategorie uitgereikt en hierbij werd tevens een onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Op deze manier werden de volgende zwemmers clubkampioen in hun leeftijdscategorie: Fleur Slegers, Stijn Lukken, Merlin Meurkens, Daan Sopar, Noor Segers, Diaro Alvaro, Sanne Lukken, Robin Sopar, Kyra Meurkens, Tygo van Rixtel, Lisa Lukken, Jasper Thielens, Jonie Meurkens, Mathijs Heijmans, Carola Hompes en Albert Roosenboom.

Daarnaast was er nog een extra prijs voor de beste prestatie in het algemeen, dus los van de leeftijd en het geslacht. De bijbehorende wisselbeker en titel “Algemeen Clubkampioen” zijn dit jaar overgedragen aan Carola Hompes! Met slechts drie punten verschil liet zij haar grootste concurrente – en de winnares van vorig jaar – Joyce Raemaekers achter zich. Een mooie derde plaats was er voor Jonie Meurkens.

Maar dit was niet de enige wisseltrofee die uitgereikt werd. Eerder dit seizoen is er namelijk nog een nieuwe extra prijs in het leven geroepen: “De Guido Cup”, vernoemd naar erelid Guido Kauffmann. Deze prijs werd uitgereikt aan de zwemmer die het afgelopen zwemseizoen het beste heeft gepresteerd en dat was: Sanne Lukken! Zij versloeg Jonie Meurkens en Noor Segers, die op een respectievelijke tweede en derde plaats eindigden.

Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met een gezellige barbecue en een familie-/groepsestafette, waaraan ook niet-leden deel mochten nemen. Het team dat hierbij uiteindelijk als sterkste uit de bus kwam bestond uit: Ruben Smit, Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel en Dave van Rixtel. Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

Comments are closed.