Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Buulse Sanne Lukken zwemt zich naar Nederlandse Top 10!

Posted at 29 juni 2014 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Buulse Sanne Lukken zwemt zich naar Nederlandse Top 10!

Op zondag 29 juni vond de laatste officiële wedstrijd voor Zwem- en Poloklub Budel plaats: de Speedo SportEmotion Jaargangfinale in het 50-meter bad te Dordrecht. Dit toernooi, waar circa 300 zwemmers aan meedoen, staat ook wel bekend als de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren. Dit houdt in dat enkel de beste Nederlandse zwemmers, geboren in 2002 of later, mogen deelnemen. En ook al is het een grootse wedstrijd, de delegatie namens de Buulse zwemvereniging was zeer klein.

De 10-jarige Sanne Lukken was namelijk de enige die zich had weten te plaatsen voor deze kampioenschappen. In principe had zij zich voor vijf verschillende afstanden geplaatst, ware het niet dat de reglementen van de wedstrijd zeggen dat een zwemmer aan maximaal vier verschillende afstanden mag deelnemen. Na lang beraad koos Sanne dan ook voor de: 100m rugslag, 200m wisselslag, 100m vrije slag en haar favoriete afstand, de 50m vlinderslag. Als eerste stond zondag de 100m rugslag op het programma. Aan de hand van de inschrijftijden stond Sanne met haar 1.28.20 als 20e van de 24 zwemmers opgesteld. Toch is het altijd weer spannend wat de eindtijd wordt, aangezien Sanne – net als de meeste zwemmers – gewend is om in een 25-meter bad in plaats van in een 50-meter bad te zwemmen. Echter, haar prestatie ten opzichte van de andere zwemmers was zo goed dat zij zich in een tijd van 1.30.24 naar de 16e plaats wist te zwemmen! De tweede afstand was de 200m wisselslag, waar Sanne met een tijd van 3.05.11 op de 8e plaats stond ingedeeld. Dankzij haar race, die ze in 3.11.49 zwom, wist ze haar plaats te behouden en liet ze daarmee 16 zwemsters achter zich. Vervolgens mocht Sanne aan de startblokken verschijnen voor de 100m vrije slag, een geliefde afstand met daardoor ook veel deelnemers. Van de 32 zwemmers hield Sanne met haar 1.19.19 de 25e plaats op de inschrijflijst bezet. Helaas lukt het haar niet deze plaats vast te houden. Ze zwom uiteindelijk een 1.25.00 en belandde op de 31e plaats. Tenslotte eindigde de wedstrijd voor Sanne met haar favoriete afstand: de 50m vlinderslag. Met een tijd van 0.37.54 stond Sanne op de 4e plaats op de inschrijflijst, met slechts een paar honderdsten verschil met de nummer twee en drie. Haar doel: een podiumplaats. Ze tikte aan in een mooie tijd van 0.38.86, maar het was helaas niet genoeg om haar directe concurrenten te verslaan. Ze eindigde uiteindelijk op de 6e plaats, maar het verschil in tijd voor een medaille: nog geen seconde..

Desondanks mag Sanne erg tevreden zijn met haar prestaties. Het is heel knap dat een zwemmer op zo’n jonge leeftijd al door weet te dringen tot de nationale kampioenschappen.

Dat beseft ZPK Budel zich ook maar al te goed. En hoe trots ze ook zijn op hun pupil, het is belangrijk om te weten wanneer het tijd wordt om een zwemmer los te laten.

Daarom steunen zij de keuze van Sanne Lukken en haar zus Lisa, om vanaf volgend seizoen uit te komen voor zwemvereniging PSV. ZPK Budel wenst Sanne en Lisa dan ook veel plezier en succes in Eindhoven!

Droom jij ook van een zwemcarrière zoals Sanne of vind je het gewoon leuk om rustig wat baantjes te trekken, neem dan eens een kijkje op www.zpkbudel.nl en maak een afspraak voor 4 GRATIS proeflessen!

Comments are closed.