Brabantse kampioenschappenWedstrijd-nieuws

ZPK Budel aanwezig bij Brabantse Zomer Kampioenschappen!

Posted at 23 mei 2014 | By : | Categories : Brabantse kampioenschappen,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ZPK Budel aanwezig bij Brabantse Zomer Kampioenschappen!

Terwijl de meeste mensen buiten aan het genieten waren van het heerlijke weer, zocht Zwem- en Poloklub Budel de afgelopen weekenden verkoeling in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Op het programma stonden namelijk de Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK): een evenement voor de beste Brabantse zwemmers, die één of meerdere door de KNZB vooraf vastgestelde limieten hebben weten te behalen. Dit was acht zwemmers van ZPK Budel gelukt: Sanne Lukken, Lisa Lukken, Jonie Meurkens, Quint van Rixtel, Neel Steensels, Ruben Smit, Jasper Thielens en Rick de Greef. Echter hebben een aantal van hen, onder andere door deelname aan de Europese Jeugdsportdagen, besloten om niet deel te nemen aan de BZK. Hierdoor bleven er van de circa 25 mogelijke inschrijvingen nog zo’n 10 over. Zo verscheen zaterdag 17 mei Sanne Lukken als eerste aan de startblokken voor haar favoriete afstand: de 50m vlinderslag. Met een tijd van 0.39.78 was ze de snelste van haar geboortejaar (2004), maar doordat er voor de einduitslag ook tegen meisjes uit 2002 en 2003 moest worden gestreden, werd Sanne uiteindelijk keurig 9e van de 28 zwemmers. Hierna was het de beurt aan Lisa Lukken, die de 400m vrije slag ging zwemmen. Ze finishte in een tijd van 6.11.01 en behaalde hiermee een nieuw persoonlijk record. Ze werd 14e in haar leeftijdscategorie. Afsluiter van de eerste wedstrijddag was Neel Steensels, die de 100m rugslag voor zijn rekening nam. Hij ging erg snel van start en zwom, op één honderdste van een seconde na, zijn eigen tijd. Met een tijd van 1.20.65 eindigde hij op de 8e plaats. Op zondag 18 mei mocht Neel Steensels de wedstrijd openen. Eerst zwom hij de 50m rugslag in 0.37.17, waarmee hij de 24e plaats behaalde en later in de wedstrijd zwom hij ook nog de 100m vrije slag. Hierbij haalt hij een seconde van zijn tijd af en steeg hij van de 17e naar de 11e plaats in de ranking. Ook Quint van Rixtel zwom de 100m vrije slag. Hij tikte aan in een tijd van 1.11.57 en behaalde de 14e plaats. Lisa Lukken verscheen vandaag ook weer aan de startblokken, dit maal voor de 200m rugslag en de 200m vrije slag. De rugslag ging haar goed af, ze zwom net iets boven haar persoonlijke record en steeg naar de 14e plaats in de ranking. Bij de vrije slag zat de moeheid haar waarschijnlijk nog wat in de benen. Ze zwom er een paar seconden bij en eindigde op de 25e plaats. Zus Sanne had weer een goede dag. Ze wist met haar 1.34.08 op de 100m vlinderslag naar de 8e plaats te stijgen in de ranking en dit wederom met concurrenten die wel twee jaar ouder zijn. De tweede wedstrijddag werd uiteindelijk afgesloten met de estafette 4 x 100m vrije slag heren, waar namens ZPK Budel Neel Steensels, Ruben Smit, Quint van Rixtel en Jasper Thielens aan de startblokken verschenen. Deze vier musketiers zijn enorm op elkaar ingespeeld en wisten samen dan ook hun inschrijftijd te verbeteren. Met hun tijd van 4.48.21 stegen ze naar de 8e plaats in de ranking.

Het tweede weekend van de BZK viel gelijk met de Europese Jeugdsportdagen in Bitburg. Daarom was het enkel Sanne die nog in Eindhoven aan de startblokken verscheen. Ze zwom er een paar seconden bij op de 100m rugslag, maar was de derde snelste van haar geboortejaar. Op de einduitslag werd ze 27e in de leeftijdscategorie meisjes geboren in 2002–2004.

De uiteindelijke totale uitslagen zijn terug te vinden op onze website: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.