Minioren/SwimkickWedstrijd-nieuws

Twaalf plakken tijdens Brabantse zwemkampioenschappen voor minioren!

Posted at 23 mei 2014 | By : | Categories : Minioren/Swimkick,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Twaalf plakken tijdens Brabantse zwemkampioenschappen voor minioren!

Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van sport. Behalve dat het WK voetbal voor Nederland startte met een mooie overwinning op geducht concurrent Spanje en we de Nederlandse hockeydames wereldkampioen zagen geworden, was de spanning ook te snijden tijdens de Regionale Minioren Kampioenschappen te Roosendaal.

Aan deze tweedaagse Brabantse kampioenschappen voor minioren, mochten enkel de 18 beste zwemmers per programmanummer deelnemen. Hiervoor hadden zich vijf zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel weten te kwalificeren: Britt Slegers, Noor Segers, Sanne Lukken, Kirsten Lenders en Tygo van Rixtel. In totaal mochten zij uitkomen op 21 afstanden, afwisselend van de 50m vlinderslag tot de 200m wisselslag. Ondanks het drukke programma en een zwemhal waar een sauna niets bij is, lieten de zwemmers zich niet van de wijs brengen en gaven zij zich voor de volle 100%. Dit bleek ook wel uit de resultaten. Niet alleen werden er 17 persoonlijke records gezwommen, ook ging ZPK Budel met maar liefst 12 medailles naar huis. Hiermee behaalde de vereniging de tweede plaats in de medaille statistieken en lieten zij maar liefst 25 andere verenigingen achter zich. De zwemmer die de meeste medailles binnen wist te slepen was de 9-jarige Noor Segers. Zij wist op 4 afstanden, te weten de 100m rugslag, 100m schoolslag, 100m vrije slag en 100m wisselslag, een gouden medaille te behalen en nam tevens één zilveren medaille mee naar huis op de 50m vlinderslag. Ook zwom ze op alle vijf haar afstanden een PR.

Leeftijdsgenootje Britt Slegers volgde haar op de voet en ging met één zilveren medaille voor de 100m wisselslag en drie bronzen medailles, verdient met de 50m vlinderslag, 100m rugslag en 100m schoolslag, naar huis. Ook zij wist op alle vijf haar afstanden een PR te zwemmen.

De derde zwemster die ondanks de sterke concurrentie toch drie medailles wist te winnen, was Sanne Lukken. Zij won goud op de 50m vlinderslag, zilver op de 200m wisselslag en brons op de 100m vrije slag. Daarnaast wist zij op deze drie afstanden ook een PR te behalen. Ook Kirsten Lenders wist haar inschrijftijden op de 100m schoolslag en de 100m vrije slag te verbeteren en steeg hierdoor zelfs een plek in de ranglijsten van de 100m vrije slag.

De grootste prestatie van dit weekend kwam echter van Tygo van Rixtel. Niet alleen wist hij 8 seconden te verbeteren op de 100m schoolslag, ook zwom hij maar liefst 20 seconden van zijn tijd op de 200m wisselslag. Al met al kunnen we dan ook spreken van een zeer succesvol weekend!

Mocht u benieuwd zijn of er in uw zoon/dochter ook een zwemtalentje verstopt zit, schroom dan niet om eens binnen te lopen tijdens een van onze trainingsuren. Ook bieden wij de mogelijkheid om 4 x gratis te komen proefzwemmen.

Voor meer informatie kijk op: www.zpkbudel.nl.

Comments are closed.