MastersMastersNK MastersWedstrijd-nieuws

NK Masters langebaan in Den Haag

Posted at 4 mei 2014 | By : | Categories : Masters,Masters,NK Masters,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor NK Masters langebaan in Den Haag

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 mei was Zwem- en Poloklub Budel te vinden op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan. Deze wedstrijd, waar bijna 750 zwemmers van 20 jaar of ouder aan deelnamen, werd gehouden in het 50-meter lange Zwembad het Hofbad te Den Haag. Daar deze wedstrijd dit keer in de meivakantie viel, deden er vanuit Zwem- en Poloklub Budel “slechts” zeven zwemmers mee: Lilian Kelly-van Knippenberg, Ruud Kennis, Jolanda van Knippenberg, Edward van Nijmweegen, Albert Roosenboom, Carola Hompes en Joyce Raemaekers. In totaal zwommen zij 18 individuele nummers en 3 estafettes. Het spits werd afgebeten door Carola die op de eerste dag van het toernooi de 50m schoolslag zwom en hiermee in de top 10 van haar leeftijdscategorie wist te eindigen. Later op de dag stond ook de eerste estafette voor ZPK Budel op het programma: de 4 x 50m wisselslag dames. Jolanda ging – ondanks een blessure – snel van start op de 50m rugslag, gevolgd door Lilian op de 50m schoolslag. Carola nam de 50m vlinderslag voor haar rekening, om het geheel af te laten maken door Joyce op de 50m vrije slag. De dames wisten na een spannende race als eerste in hun serie aan te tikken. Tevens zwommen ze bijna vijf seconden van hun inschrijftijd af en werden ze achtste in hun leeftijdscategorie. ’s Zaterdags stonden er wat meer nummers voor ZPK Budel op het programma. Zo zwom Jolanda de 50m rugslag, waarmee ze een mooie vijfde plaats behaalde. Joyce knalde op de 50m en 100m rugslag en Lilian werd zesde op de 200m schoolslag. Carola zwom de 50m vlinderslag en 200m schoolslag en Edward verbeterde zijn inschrijftijd op de 100m vrije slag. Tevens werd er ook deze dag een damesestafette gezwommen: de 4 x 50m vrije slag. Lilian ging dit keer van start en zwom direct een nieuw persoonlijk record (PR) op de 50m vrije slag. Haar zus Jolanda, die als tweede van start ging, deed hetzelfde. De race werd afgesloten door Carola en Joyce. Ook zij kwamen heel dicht in de buurt van hun inschrijftijd, waardoor de dames samen twee seconden wisten te verbeteren en als zesde eindigden in hun leeftijdscategorie. ’s Zondags was het team al vroeg aanwezig voor de 1500m vrije slag van Albert en Edward. De afstand bleek beide heren toch wat zwaar te vallen, waardoor zij hun inschrijftijd niet wisten te evenaren. Toch behaalden zij respectievelijk een derde en vierde plaats en dus werden de prestaties van Albert beloond met een prachtige bronzen medaille van dit grootste toernooi! Later op de dag stond ook de 50m vrije slag op het programma. Lilian ging als eerste van start en zwom een flinke PR, waarmee ze als vijfde in haar leeftijdscategorie eindigde. Carola, Joyce en Albert wisten redelijk in de buurt van hun inschrijftijd te blijven. Ruud en Edward wisten daarentegen nog flink wat seconden van hun inschrijftijd af te halen en behaalden een mooie plaats in hun leeftijdscategorie. Direct na deze afstand zwommen Carola en Albert ook nog de 100m schoolslag. Beide moesten eraan toegeven dat het zware weekend zijn tol had geëist, want ze zwommen een tijd ruim boven hun inschrijftijd. Tenslotte werd het weekend afgesloten met de estafette de 4 x 50m vrije slag gemengd, die werd gezwommen door Carola, Edward, Ruud en Joyce. Edward wist in deze estafette nog een PR te zwemmen, maar in totaal zwom de ploeg er toch een paar seconden bij. Zij werden uiteindelijk 8e in hun leeftijdscategorie. Toch mag de ploeg niet klagen over de neergezette prestaties. Ondanks het zware – maar ook zeer gezellige – weekend, zijn er nog een aantal PR’s verbeterd of bijna bereikt en dat terwijl een 50-meter bad normaal toch wat langzamere tijden geeft. Daarbij is het team natuurlijk zeer trots op Albert Roosenboom die zijn eerste bronzen medaille op Nederlands niveau heeft binnen weten te slepen! Albert, van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

 

Tot slot willen we natuurlijk onze supercoach Marlie niet vergeten, zij heeft ons het gehele weekend weer super gesteund en gecoached.

Marlie bedankt.

Comments are closed.