OranjewedstrijdWedstrijd-nieuws

Vier nieuwe limieten tijdens Oranjewedstrijd!

Posted at 27 april 2014 | By : | Categories : Oranjewedstrijd,Wedstrijd-nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vier nieuwe limieten tijdens Oranjewedstrijd!

Terwijl het gros van Cranendonck na de Koningsspelen van vrijdag en Koningsdag op zaterdag geen oranje meer kon zien, ging Zwem- en Poloklub Budel op zondag 27 april nog even vrolijk verder. Zwemmers en vrijwilligers kwamen geheel in bijbehorende dresscode naar het Zuiderpoortbad voor de jaarlijkse Oranjewedstrijd. Hier stond de zwemmers een sprintwedstrijd tegen zwemmers van Zeester Meerval (Uden), Zegenwerp (Sint-Michielsgestel), ZPC Nederweert (Nederweert) en ZV De Vennen (Dongen) te wachten. Zwemmers konden voor verschillende slagen kiezen, maar om kans te maken op een podiumplaats diende minimaal drie tijden neergezet te worden. Per zwemmer werden de drie beste tijden op basis van het in de zwemwereld bekende FINA-puntentabel omgezet in punten, waarna de zwemmer met de meeste punten met het goud naar huis ging. De wedstrijd werd geopend door de jongste zwemmers, voor hen stonden een aantal 25-meter nummers op het programma. Als allereerste mochten onze nieuwste leden aan de startblokken verschijnen. Voor Anouk van Nijmweegen en Sanne van Rooij was het letterlijk een sprong in het diepe, maar ze wisten zich er goed doorheen te slaan. Hierna kwamen de wat meer ervaren zwemmers aan de beurt. Hun doel: het verbeteren van de inschrijftijden die ze eerder gezwommen hebben. Dat lukte de een wat beter dan de ander, maar de zwemmer die hier met kop en schouders bovenuit stak was Robin Sopar. Op de 50m vrije slag wist hij namelijk 7,5 seconde van zijn tijd af te halen en hiermee werd de titel “Grootste verbetering van de dag” op zijn naam gezet. Sommige zwemmers hadden echter ook nog een andere missie. Zij zagen deze wedstrijd nog als een laatste kans om zich te kwalificeren voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen die in mei worden gehouden. Om hieraan deel te mogen nemen moet een zwemmer een snellere tijd neerzetten dan de door de KNZB vastgestelde tijd. Dit lukte Lisa Lukken op de 50m rugslag, Quint van Rixtel op de 50m schoolslag en Ruben Smit en Jasper Thielens op de 50m vlinderslag. Het laatste doel dat veel zwemmers tenslotte voor ogen hadden, was het behalen van een podiumplaats. Gebaseerd op het eerder genoemde FINA-puntentabel werd het goud verdiend door: Fleur Slegers, Merlin Meurkens, Dave Ramaekers, Kaat Steensels, Dario Alvaro, Sanne Lukken, Robin Sopar, Tygo van Rixtel, Jasper Thielens, Joyce Raemaekers en Albert Roosenboom. Het zilver mocht naar huis met: Lisa Leen, Ilse van Rooij, Melvin Soers, Kirsten Lenders, Jesse Thielens, Lisa Lukken, Neel Steensels, Carola Hompes en Dave van Rixtel. Het brons was er tenslotte voor: Sanne van Rooij, Anouk van Nijmweegen, Britt Slegers, Kyra Meurkens, Quint van Rixtel, Ruben Smit, Jonie Meurkens en Rick de Greef. Allen van harte gefeliciteerd! Voor de volledige uitslagen en de foto’s, kijk op www.zpkbudel.nl.

Deze wedstrijd werd overigens mede mogelijk gemaakt door onze nieuwe sponsor: Best Shop 4 You. Best Shop 4 You is een computerwinkel in het centrum van Budel die in de afgelopen zeven jaar is uitgegroeid tot een van de grootste computerzaken in de omgeving. U kunt bij Best Shop 4 You terecht voor computers en computeronderdelen, maar ook voor vragen en reparaties bent u hier aan het goede adres. In dit digitale tijdperk vindt Best Shop 4 You het belangrijk dat mensen blijven bewegen en daarom hebben zij ervoor gekozen om Zwem- en Poloklub Budel te sponsoren. Meer informatie over Best Shop 4 You? Kijk op: www.bestshop4you.nl.

Comments are closed.